Με ποιο τρόπο τα κατοικίδια μπορούν να μας αγχώσουν

katoikidia agxos 4Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση ότι τα κατοικίδια ζώα μάς βοηθούν να χαλαρώσουμε, το 34% μιας βρετανικής έρευνας που αφορούσε ιδιοκτήτες γάτας ή σκύλου δήλωσε ότι τα καμώματα των ζώων τους αφήνει με ένα αίσθημα άγχους.

Η έρευνα αφορούσε 1.000 ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και διαπίστωσε ότι το 54% χάνει τακτικά μέχρι 1,5 ώρα ύπνο από τα νιαουρίσματα, τα γαυγίσματα, κλπ.  Το με 47% ανέφερε ότι αυτό ήταν ένα «κοινό πρόβλημα».

Μια άλλη αιτία που συντόμευε τον ύπνο ήταν το ξύσιμο στην πόρτα του υπνοδωματίου. Το 28% ανέφερε ότι το κατοικίδιό τους το κάνει αυτό τακτικά προσπαθώντας να τους αγκαλιάσει ή να ζητιανέψει φαγητό.

Το 22% δήλωσε ότι συχνά ξυπνάει όταν η γάτα ή ο σκύλος πηδάει πάνω στο κρεβάτι τους στη μέση της νύχτας.

Τέλος, ένα 3% είπε ότι κάποια φορά ξύπνησαν από το δάγκωμα του ζώου τους.

Ανάμεσα στις διάφορες ενοχλητικές συμπεριφορές των κατοικίδιων είναι το  ξύσιμο γύρω από το καλάθι απορριμάτων, γύρω από το σαλόνι ή ακόμη και στα πρόσωπά των αφεντικών τους καθώς κοιμόντουσαν.

Λιγότερο σεξ

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το αποτέλεσμα μιας άλλης βρετανικής έρευνας που βρήκε ότι τα αγαπημένα μας τετράποδα μπορεί να μάς χαλάσουν την σεξουαλική ζωή. Σ’ αυτή την έρευνα, οι συμμετέχοντες που απάντησαν ότι κάνουν λιγότερο σεξ σε σχέση με το παρελθόν, ανέφεραν ότι ο κυριότερος λόγος γι’ αυτό είναι η οικονομική δυσπραγία και η αμέσως επόμενη αιτία ότι μοιράζονται το κρεβάτι με τα κατοικίδια.

Δείτε επίσης