Ο “Σρεκ” υπήρξε και έπασχε από μεγαλακρία (ακρομεγαλία)

srek 4Ο Σρεκ, το καλοκάγαθο αλλά ευέξαπτο “τέρας” που πρωταγωνιστεί στις περιπέτειες της ομώνυμης ταινίας βασίζεται σε ένα υπαρκτό πρόσωπο που έπασχε από ακρομεγαλία (μεγαλακρία) τον Ρώσο παλαιστή Μορίς Τίλετ.

Γεννημένος στη Ρωσία το 1903, ο Μορίς έμεινε ορφανός από πατέρα όσο ήταν ακόμα παιδί, με αποτέλεσμα οι συνθήκες να οδηγήσουν αυτόν και τη μητέρα του, η οποία ήταν καθηγήτρια ξένων γλωσσών, στη Γαλλία. Οι γυναίκες στη γειτονιά του συνήθιζαν να τον αποκαλούν «άγγελο», λόγω της ασυνήθιστα ομορφιάς του. Μέχρι την ενηλικίωσή του είχε εξελιχθεί σε έναν πανέμορφο και καλλιεργημένο νεαρό, που μιλούσε πέντε ξένες γλώσσες αγαπούσε τις τέχνες και ονειρευόταν να σπουδάσει νομική.

Όμως, άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα σημάδια της μεγαλακρίας και αυτό θα του άλλαζε μια για πάντα την υπόλοιπη ζωή του. Τα άκρα και το κεφάλι του άρχισαν σταδιακά να μεγαλώνουν και ο Μορίς έμοιαζε με τέρας. Τα όνειρά του άρχισαν να γκρεμίζονται, καθώς ο κόσμος τον αντιμετώπιζε με απαξίωση. Ο άλλοτε «Άγγελος», έμοιαζε πλέον με ένα απόκοσμο πλάσμα.

srek moris 4

Η κατάσταση αυτή τον οδήγησε να κάνει διάφορες δουλειές για να επιβιώσει. Συμμετέχει σε ταινίες, κάνοντας το τέρας, ή δούλευε ως πορτιέρης σε μαγαζιά, ενώ αργότερα αποφάσισε να πάει στο ναυτικό. Σε κάποιο από τα ταξίδια του κατέληξε στην Αμερική, όπου ξεκίνησε να ασχολείται με την πάλη. Μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να γίνει ένας παγκοσμίως αναγνωρισμένος αθλητής, ενώ το παρατσούκλι «Γάλλος Άγγελος». Παρά την όψη σου, εξακολουθούσε να είναι ένας εκλεπτυσμένος και καλόκαρδος άνθρωπος.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1940 η υγεία του επιδεινώθηκε ανεπανόρθωτα. Έδωσε την τελευταία του μάχη στο ρινγκ το 1953, ενώ ένα χρόνο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή στον τόπο όπου μεγάλωσε, τη Γαλλία.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης