Νόσος Πάρκινσον: Ζητούνται εθελοντές για συμμετοχή σε μελέτη

Μελέτη για τη νόσο Πάρκινσον εκπονεί η Β’ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό νοσοκομείο «Αττικόν» και αναζητά άτομα από την περιοχή της Πελοποννήσου με οικογενειακό ιστορικό της νόσου Πάρκινσον για να λάβουν μέρος. Η μελέτη εντάσσεται στην ερευνητική δράση «Πρωτοβουλία για τους Δείκτες Εξέλιξης του Πάρκινσον» (PPMI).

Οι ερευνητές της Β’ Νευρολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Αττικόν», θα μελετήσουν άτομα με γενετικές μεταλλάξεις που σχετίζονται με τη νόσο Πάρκινσον, καθώς το συγκεκριμένο νοσοκομείο αποτελεί ένα από τα 32 κλινικά κέντρα της «Πρωτοβουλία για τους Δείκτες Εξέλιξης του Πάρκινσον». Πρόκειται για μια ευρείας κλίμακας μελέτη βιοδεικτών, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Michael J. Fox» για την έρευνα της νόσου Πάρκινσον.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http://www.michaeljfox.org/ppmi/gr ή να επικοινωνήσουν με τον Λεωνίδα Στεφανή στο +30 210 5832473 ή με τη Μαρία Σταμέλου και τον Χρήστο Κορό στο +30 210 5832493.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης