Πρώην πιλότος της RAF έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου σε ηλικία 81 ετών

Transgender-Ruth-RoseΈνας πρώην πιλότος της RAF έγινε ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος στη Βρετανία που έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Πρόκειται για ένα πατέρα τριών παιδιών και παππού τεσσάρων εγγονιών. Με τη σύζυγό του παντρεύτηκε το 1961 και ο γάμος τους άντεξε 42 χρόνια. Το διαζύγιό τους ήταν φιλικό.

Η 81 ετών Ρουθ Ρόουζ, που γεννήθηκε ως Τζέιμς, δέχεται επικρίσεις για την απόφασή αυτή, αλλά όπως δήλωσε, «πάντοτε ήξερα πως ζω σε λάθος σώμα. Την αλλαγή δεν την έκανα για να αποκτήσω μια σεξουαλική σχέση, αλλά για να μπορέσω επιτέλους να ζήσω με την αληθινή σεξουαλική μου ταυτότητα».

Η Ρουθ παρακινήθηκε να κάνει την εγχείρηση από τον χειρουργό στον οποίο απευθύνθηκε πριν από λίγα χρόνια για αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου.

«Από τα 9 μου χρόνια λαχταρούσα να γίνω γυναίκα, αλλά δεν το είχα κάνει και πίστευα ότι πλέον είμαι πολύ μεγάλη για κάτι τέτοιο. Όμως ο γιατρός μου είπε ότι ο οργανισμός μου μπορεί να το αντέξει και μαζί του συμφώνησε η ιατρική ομάδα που με ανέλαβε», είπε.

«Ποτέ δεν είπα στη γυναίκα μου πως ένιωθα», είπε. «Νόμιζα πως αν παντρευόμουν, θα άλλαζαν τα συναισθήματά μου. Έκανα λάθος. Είμαστε μία πολύ δεμένη οικογένεια και έχουν μεγάλη ανεκτικότητα, αλλά η απόφασή μου να αλλάξω φύλο ήταν μεγάλο σοκ γι’ αυτούς».

Η πορεία της Ρουθ προς την γυναικεία πλευρά της άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν άρχισε να ζει σαν γυναίκα και να υποβάλλεται σε ορμονοθεραπεία.  Η πλήρης αλλαγή έγινε τον Ιούλιο του 2014, με την εγχείρηση αφαίρεσης των ανδρικών γεννητικών οργάνων. Μετά την εγχείρηση, έμεινε πέντε ημέρες στο νοσοκομείο, ενώ χρειάσθηκαν σχεδόν οκτώ εβδομάδες έως ότου αναρρώσει πλήρως.

Μιλώντας για την σωματική πλευρά της αλλαγής είπε: «Αν και οι γιατροί μού πρότειναν να μου φτιάξουν κόλπο, αρνήθηκα. Θα ήταν γελοίο να μπω σε αυτή τη διαδικασία, δεν με απασχολεί το θέμα του ερωτικού συντρόφου. Η εγχείρηση αλλαγής φύλου είναι πολύ περισσότερα από την αφαίρεση του πέους. Υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούνται από ψυχιάτρους επί οκτώ ή 10 χρόνια και οι αυτοκτονίες ανάμεσα σε όσους περιμένουν να χειρουργηθούν είναι επταπλάσιες από το φυσιολογικό. Το να ζεις σε λάθος σώμα σημαίνει ότι ζεις απελπισμένος και σε συνεχή εσωτερική σύγκρουση. Οι γιατροί που κάνουν αυτές τις επεμβάσεις σώζουν εκατοντάδες ζωές από την αυτοκτονία».

Δείτε επίσης