Tο πρώτο θερμόμετρο με αντιμικροβιακό χαλκό παγκοσμίως από την Karabinis Medical

Η KARABINIS MEDICAL παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, το πρώτο θερμόμετρο με αντιμικροβιακό χαλκό παγκοσμίως, το Alfacheck Antimicrobial ΑΤ400.

Μέσω της πατενταρισμένης τεχνολογικής εφαρμογής του, που η KARABINIS MEDICAL κατοχύρωσε παγκοσμίως, το αντιμικροβιακό θερμότερο Alfacheck συμβάλλει στη δημιουργία συνθηκών ασφαλούς θερμομέτρησης όχι μόνο για την οικογένεια, αλλά και για τη συνολική «αλυσίδα της υγείας» (γιατρούς – νοσηλευτές – ασθενείς).

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Απόστολος Καραμπίνης σημείωσε: «Η αφορμή δόθηκε όταν το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού με κάλεσε προσωπικά στο think tank που οργάνωσε για να διερευνηθούν εφαρμογές του αντιμικροβιακού χαλκού σε προϊόντα υγείας. Σκέφτηκα λοιπόν τη δημιουργία ενός αντιμικροβιακού θερμόμετρου που θα μπορεί να περιορίσει την εξάπλωση παθογόνων μικροβίων και κατά συνέπεια να συμβάλει στη διαφύλαξη της υγείας. Η υλοποίηση στηρίχτηκε σε μια σειρά από επιστημονικές έρευνες, πειράματα και κλινικές μελέτες ώστε να μετατραπεί η αρχική ιδέα μου σε πραγματικό προϊόν υγείας. Η διαδρομή υλοποίησης δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκαν πολλές προσπάθειες, πίστη, επιμονή και τεράστια επένδυση. Και σήμερα το πρώτο αντιμικροβιακό θερμόμετρο διατίθεται στη παγκόμια αγορά».

unnamed

Εκτός του κ. Απόστολου Καραμπίνη, ομιλητές ήταν οι κκ Νίκος Βεργόπουλος, Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, και ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου, Διευθυντής της Επιστημονικής Ομάδας του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού. Τον συντονισμό ανέλαβε η δημοσιογράφος, Σοφία Νέτα.

Ο κ. Ευσταθίουαναφέρθηκε στις μελέτες που διενεργήθηκαν σε σειρά νοσοκομείων για την έγκριση και πιστοποίηση του θερμομέτρου, αλλά και στην προστατευτική δράση του χαλκού στο χώρο, βάση του «φαινομένου στεφάνης», που με τοποθέτηση χάλκινων αντικειμένων σε διάφορα σημεία του χώρου, μπορεί να διακοπεί η μετάδοση μικροβίων και ιών σε χώρους νοσοκομείων.

H επένδυση

Η επένδυση της μονάδας παραγωγής, επί της ήδη υπάρχουσας μονάδας ήταν γύρω στα 350.000 ευρώ.

Στόχος της εταιρίας είναι να φθάσει να πάρει μερίδιο αγοράς της τάξης του 10%, σε μια παγκόσμια αγορά των 200 εκατομμυρίων ευρώ. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει προχωρήσει σε προστασία πατέντας για όλη τη γκάμα θερμομέτρων, από αυτό της μασχάλης μέχρι θερμόμετρα μετώπου και αυτιού.

Ήδη έχει κλειστεί συμφωνία για διάθεση του θερμομέτρου στα Βαλκάνια, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για πώληση του προϊόντος στην Κίνα, χώρες της Δυτικής Ευρώπης και Λατινικής Αμερικής.

Η KARABINIS MEDICAL A.E. είναι μια μεγάλη παραγωγική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία ιατρικών αναλώσιμων προϊόντων, συμπληρωμάτων διατροφής, φυσικών προϊόντων περιποίησης και διαγνωστικών ιατρικών συσκευών που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας από το 1967. Διανύοντας μια επιτυχημένη πορεία 47 κερδοφόρων ετών που επισφραγίζεται από σημαντικά επιτεύγματα στην ελληνική αγορά και στρατηγικές συνεργασίες, επεκτάθηκε τα τελευταία χρόνια και στη διεθνή αγορά υγείας.

Δείτε επίσης