Θρεπτικά συστατικά για μια ενισχυμένη διατροφή

Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας των λανθασμένων διατροφικών προτύπων.

Δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και δεν γίνονται σωστές επιλογές ως προς την καθημερινή ποσότητα και ποιότητα των τροφών..

biologika5 da2fdff15bc

Τα βιολογικά προϊόντα είναι ένα «φαινόμενο», το οποίο έχει έρθει για να περισώσει αυτήν την κατάσταση, αφού τα προϊόντα αυτά καλλιεργούνται χωρίς την ύπαρξη λιπασμάτων ή άλλων χημικών στοιχείων που κατά καιρούς έχει αποδειχθεί ότι βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έτσι, συχνά βλέπουμε ανθρώπους, που έχουν στην κατοχή τους εκτάσεις ή ακόμα και έναν μεγάλο κήπο, να εκμεταλλεύονται ακόμα και τον παραμικρό διαθέσιμο χώρο για να φυτεύσουν βιολογικά προϊόντα για προσωπική χρήση

Η εταιρεία ΒΙΟΦΡΕΣΚΟ, με αφορμή τις ωφέλειες των βιολογικών προϊόντων, μας πληροφορεί για 2 θεμέλια της σωστής διατροφής, η οποία βασίζεται στα βιολογικά προϊόντα.

1. Φρούτα και λαχανικά

Το καθημερινό διαιτολόγιο πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 50% φρούτα και λαχανικά, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ασθένειες που κυκλοφορούν, ενισχύοντας με τον καλύτερο τρόπο τον οργανισμό.

Μία σωστή συμβουλή, είναι να τρώτε ωμά τα φρούτα και τα λαχανικά όσο μπορείτε, αφού με το μαγείρεμα ένα μεγάλο μέρος των βιταμινών χάνεται.

2. Ελαιόλαδο

Το λάδι είναι πολύ σημαντικό να μπαίνει στο φαγητό ωμό.

Η αξία του βιολογικού ελαιόλαδου είναι τεράστια και στις μέρες μας πολλοί από τους παραγωγούς, το εμπορεύονται.

Τι να θυμάστε; Πάντα να κλείνετε το δοχείο, στο οποίο φυλάσσετε το λάδι, για να μην φεύγει η βιταμίνη Ε που περιέχεται.

elaiolado555elaΕκτός από τα παραπάνω δύο στοιχεία, συνυπολογίζονται κι άλλα που διαμορφώνουν πλήρως την λεγόμενη μεσογειακή διατροφή. Ανάλογα με την καθημερινότητά σας και το ποσοστό της καθιστικής ζωής που με τον καιρό αυξάνεται, πρέπει να εντάξετε τα σωστά πρότυπα και στις δικές σας διατροφικές συνήθειες.

Ευχαριστούμε το ηλεκτρονικό κατάστημα biofresco.gr  για τις πολύτιμες συμβουλές!

Δείτε επίσης