Αντιμετωπίστε την ακράτεια ούρων με ασκήσεις kegel

Η ακούσια απώλεια ούρων, δηλαδή η ακράτεια ούρων, μετά από κάποια ηλικία είναι μία συχνή κατάσταση που αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες και άντρες, με τις πρώτες να κατέχουν τα πρωτεία, αφού μία στις πέντε γυναίκες στην ηλικία των 40 ετών εμφανίζει ακράτεια.

Εκδηλώνεται με διαφορετική αιτιολογία  στην κάθε γυναίκα, με την προδιάθεση και την κληρονομικότητα να παίζουν βασικό ρόλο την εξέλιξη της κατάστασης.

Εκτός από την ίδια την διαταραχή, η ακράτεια ούρων είναι και ένα κοινωνικό πρόβλημα, αφού απομακρύνει το άτομο από την ομαλή διεξαγωγή της καθημερινότητάς του. Σε αυτό συνηγορεί και το ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν αποφασίζουν εγκαίρως να επισκεφτούν τον γυναικολόγο τους.

f2664251aa55f5dfef5d117ad4e4e2f0f41f3_LΑσκήσεις Kegel

Τελικά υπάρχει λύση για την απαλλαγή της ακράτειας και την συνέχιση μιας φυσιολογικής ζωής;

Υπάρχει! Οι ασκήσεις πυελικού εδάφους ή αλλιώς ασκήσεις kegel, οι οποίες ενισχύουν τους μυς της περιοχής έτσι ώστε να στηρίζουν καλύτερα την ουρήθρα και την ουροδόχο κύστη.

Οι ασκήσεις kegel συστήνονται εκτός από την περίπτωση της ακράτειας ούρων ως φυσική εξέλιξη και στην περίπτωση της ακράτειας ούρων μετά από τον φυσιολογικό τοκετό.

Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και η βελτίωση του τόνου των μυών του κόλπου με αποτέλεσμα μεγαλύτερη απόλαυση κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Πόσο συχνά πρέπει να γίνονται;

Οι ασκήσεις kegel, μπορούν να γίνονται αρχικά για λίγα λεπτά κατά την διάρκεια της ημέρας. Μέρα με την μέρα, ο αριθμός συσπάσεων θα αρχίσει να μειώνεται έως και 15 δευτερόλεπτα έως ότου να εξαλειφθεί.

Είναι σημαντικό να τις εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα, ίσως σε διαφορετικές ώρες μέσα στην ημέρα. Τα πρώτα ολοφάνερα αποτελέσματα θα έρθουν μέσα σε έξι εβδομάδες.

Μπορείτε να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού με τον γυναικολόγο Dr. Αθανασίου για να προλάβετε τις χειρότερες συνέπειες της γυναικείας ακράτειας.

Δείτε επίσης