Στυτική δυσλειτουργία; Δείτε τι λένε οι ουρολόγοι

isteytikh dys s5 5agesΕπηρεάζοντας το 1/3 του ανδρικού πληθυσμού ανά τον κόσμο, η στυτική δυσλειτουργία έχει αρχίσει να γίνεται ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες στην σεξουαλική τους ζωή.

Οι Ανδρολόγοι – Ουρολόγοι μας δίνουν τα «φώτα» τους και απαντάνε στο γιατί κάθε άντρας έχει μία «κακή» στύση. Ποιοι είναι οι παράγοντες λοιπόν που την συνοδεύουν;

Πρώτος παράγοντας: Επιθυμία

Μία προηγούμενη δυσάρεστη σεξουαλική εμπειρία, τα συμπτώματα κατάθλιψης ή άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες, μπορούν να αποδυναμώσουν πολύ την επιθυμία για σεξουαλική συνεύρεση και συνεπώς να οδηγήσουν και στην συνέπεια της στυτικής δυσλειτουργίας.

Δεύτερος παράγοντας: Ψυχογενή αίτια

Το στρες συνήθως κάνει την εμφάνισή του στην διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους ανασταλτικούς παράγοντες, ο οποίος μπορεί να δυσκολέψει την στύση στον άνδρα. Το άγχος της επίδοσης, είναι πολύ συχνό σε άνδρες κυρίως μικρότερης ηλικίας.

Τρίτος παράγοντας: Οργανικά αίτια

Στο πέος περνάει ένα πολύ βασικό φλεβικό δίκτυο, το οποίο πρέπει να αιματώνεται σωστά για να μπορεί να υπάρχει και μία εύρυθμη λειτουργία όχι μόνο στην στύση αλλά στις καθημερινές απαιτήσεις του ουροποιητικού συστήματος. Τα αίτια αυτά, κάνουν πιθανότερη την εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Απαραίτητη η πρόληψη – τι μπορείτε να κάνετε

1. Διατηρήστε το σωματικό σας βάρος σε ιδανικά επίπεδα
2. Ασκηθείτε τουλάχιστον τρεις  φορές την εβδομάδα
3. Κόψτε το κάπνισμα και μην πίνετε πολύ αλκοόλ

Μειώστε τις πιθανότητες για μία πιθανή στυτική δυσλειτουργία ακολουθώντας έναν κατάλληλο τρόπο ζωής και εντάσσοντας στο καθημερινό σας διαιτολόγιο τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Δείτε επίσης