Οι συχνότερες ερωτήσεις για τη στυτική δυσλειτουργία

imered55dysf55agesΥπάρχουν πολλά θέματα που οι άντρες θεωρούν ταμπού, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εύκολα να συζητήσουν ούτε καν με τους φίλους τους. Ένα από αυτά είναι η στυτική δυσλειτουργία, η οποία επηρεάζει ετησίως όλο και μεγαλύτερο ποσοστό.

Παρακάτω απαντάμε στις πιο συχνές ερωτήσεις αντρών σχετικά με τις διαταραχές που παρατηρούνται στην στύση τους.

1. Πως μπορώ να ξεκαθαρίσω αν η στύση μου οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια ή είναι απόρροια κάποιας νόσου;

Τα προβλήματα στύσης είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα τα οποία φανερώνουν κυρίως ψυχολογικά αίτια από πίσω. Παρόλα αυτά είναι απαραίτητη η λήψη ενός ιατρικού ιστορικού από τον γιατρό, οι μικροβιολογικές εξετάσεις, ένα υπερηχογράφημα των αγγείων του πέους, τα οποία θα οδηγήσουν σε μία εμπεριστατωμένη διάγνωση, αποκλείοντας ή όχι τον ψυχολογικό παράγοντα.

2. Υπάρχει θεραπεία;

Και όχι μόνο μία! Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, ο κάθε γιατρός έχει να προτείνει πολλές θεραπείες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη καλύτερη αντιμετώπιση της νόσου.

Η φαρμακευτική αγωγή είναι μία από τις βασικότερες θεραπείες, παρόλα αυτά η σύγχρονη επιστήμη έχει να επιδείξει και άλλους τρόπους θεραπείας. Οι ενδοπεϊκές ενέσεις είναι ένας από αυτούς, στον οποίο με την έγχυση διάφορων ουσιών πραγματοποιείται διαστολή των αγγείων, άρα διευκολύνεται η κυκλοφορία του αίματος.

Αν τα προβλήματα στύσης έχουν να κάνουν με διαταραχές στα αγγεία, τότε τα κρουστικά κύματα είναι η αμέσως επόμενη προτεινόμενη θεραπεία (νεοαγγειογένεση).

3. Υπάρχουν παράγοντες κινδύνου για την στυτική διαταραχή;

Αν και μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά, παρόλα αυτά υπάρχουν παράγοντες που ενισχύουν την εμφάνισή της. Αυτοί είναι: η αρτηριακή υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, η στεφανιαία νόσος, οι αγγειακές διαταραχές.

Το σημαντικότερο από όλα; Να διαλέξετε τον κατάλληλο επιστήμονα που θα σας δώσει τις σωστές συμβουλές και θα σας προτείνει την κατάλληλη θεραπεία. Όσο νωρίτερα τόσο καλύτερα! Επικοινωνήστε με τους ειδικούς και ξεπεράστε οποιαδήποτε διαταραχή στύσης.

Δείτε επίσης