Ιατροί ωρλ και ρομποτική χειρουργική

Isolated Polygonal lips and noseΚατά την τελευταία 20ετία έχουν δρομολογηθεί τεράστιες αλλαγές στον τρόπο πραγματοποίησης μιας μεγάλης ομάδας χειρουργικών επεμβάσεων.

Οι πολύωρες επεμβάσεις, οι οποίες συνοδεύονταν από επώδυνες χειρουργικές τομές και μεγάλο χρόνο αποκατάστασης, έχουν πλέον δώσει τη θέση τους σε επεμβάσεις που πραγματοποιούνται μέσω ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού.

Η ρομποτική χειρουργική έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στην Ιατρική και έχει εδραιωθεί ως η ιδανικότερη λύση για διαφόρων ειδών επεμβάσεων. Μικρός μετεγχειρητικός πόνος, μικρές ή καθόλου τομές και ελάχιστη ταλαιπωρία είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής.

Οι ιατροί ωρλ αποτελούν μια κατηγορία γιατρών που έχει αξιοποιήσει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες που προσφέρει η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στη χειρουργική. Δεν υπάρχει πιο ενδεδειγμένη μέθοδος για την καταπολέμηση καλοηθών βλαβών της κεφαλής και του τραχήλου από τη διαστοματική ρομποτική χειρουργική.

Για κάποιον που δεν γνωρίζει πολλά πράγματα περί Ιατρικής ίσως αυτό να μην σημαίνει κάτι, οι ιατροί ωρλ, όμως, αισθάνονται ευτυχείς που μπορούν να αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις αποτελεσματικά και πιο εύκολα εν συγκρίσει με το πρόσφατο παρελθόν.

Τα πλεονεκτήματα

Τα πιο χαρακτηριστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η νέα αυτή χειρουργική μέθοδος σε σχέση με τις ανοικτές επεμβάσεις ή τις laser επεμβάσεις είναι τα εξής: λιγότερες ή ελάχιστες επιπλοκές, απουσία προβλημάτων κατάποσης, πιο γρήγορη επιστροφή των ασθενών στην καθημερινότητά τους, λιγότερες ουλές, νοσηλεία πολύ λίγων ημερών κ.ά. Έχουμε, δηλαδή, πολλά και σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία φανερώνουν τους λόγους για τους οποίους η ρομποτική χειρουργική έχει εδραιωθεί για τα καλά στο χώρο της Ιατρικής.

Ο μινιμαλισμός στην Ιατρική, η τάση δηλαδή για πολύ μικρού βαθμού επεμβάσεις στο ανθρώπινο σώμα, είναι πλέον γεγονός. Οι χειρουργικές μέθοδοι εξελίσσονται, βελτιώνονται και τελειοποιούνται προς όφελος των ασθενών. Πιστεύεται ότι σε μικρό χρονικό διάστημα οι περισσότερες ιατρικές επεμβάσεις θα γίνονται ρομποτικά, εκτιμήσεις πολύ ενθαρρυντικές.

Δείτε επίσης