Ψηφιακή μαστογραφία – γιατί είναι σημαντική για την γυναίκα;

Η τεχνολογία έχει επιφέρει πολύ σημαντικές αλλαγές σε όλα τα ιατρικά επίπεδα και πολύ περισσότερο σε αυτά που στηρίζονται περισσότερο στις εργαστηριακές εξετάσεις.

Έτσι και η ψηφιακή μαστογραφία έχει να προσφέρει πολλές θετικές αλλαγές στην μέχρι τώρα αντιμετώπιση της εμφάνισης καρκίνου του μαστού στην γυναίκα.

psifiakh mastografia 5555Σύμφωνα με όλους τους γιατρούς, είναι η νούμερο ένα εξέταση, η οποία μπορεί να προσφέρει ακρίβεια σε όλες τις περιπτώσεις. Η ψηφιακή μαστογραφία, είναι μία εξέταση, η οποία μπορεί να δώσει όλες τις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά στην απεικόνιση.

Δείχνει σε όλα τα επίπεδα ποιες αλλοιώσεις υπάρχουν στο μέρος του στήθους και αν αρχίζει να λαμβάνει χώρα η λεγόμενη κακοήθεια. Σε αντίθεση με την κλασική μαστογραφία η ψηφιακή μπορεί να δώσει λιγότερη ακτινοβολία στην περιοχή, δημιουργώντας μικρότερες συνθήκες αλλοίωσης στους ιστούς της περιοχής.

Η εξειδίκευση της ακτινολόγου που δίνει όλες τις κατευθυντήριες εντολές είναι πολύ σημαντική για να μπορείτε να έχετε όλα τα απαραίτητα θετικά στοιχεία για τις εξετάσεις σας. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να έχετε ελέγξει το κατά πόσο ο γιατρός είναι κατάλληλος να σας κάνει δώσει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

SOS ερώτηση

Πότε μία γυναίκα πρέπει να κάνει την πρώτη μαστογραφία;

Στην ηλικία των 35-40 ετών η κάθε γυναίκα πρέπει να υποβάλλεται στην εξέταση για την απαραίτητη πρόληψη. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να κάνετε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να μπορείτε να είστε έτοιμες να αντιμετωπίσετε –αν υπάρχει λόγος- στο πρώτο στάδιο τις καρκινικές δομές.

Αν η γυναίκα έχει επιβαρυμένο ιστορικό, τότε είναι βασικό να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις νωρίτερα γιατί σε περίπτωση που η κληρονομικότητα έχει περάσει, τα αποτελέσματα θα αρχίζουν να φαίνονται νωρίτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Διαγνωστικού Εργαστηρίου Σακαρέλλος (sakarellos.gr).

 

Δείτε επίσης