Συχνές ερωτήσεις για την ρομποτική προστατεκτομή

Όταν ο καρκίνος του προστάτη έχει διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο, μία από τις πιθανότερες προτάσεις που έχει να κάνει ο ουρολόγος σας, είναι η ριζική προστατεκτομή, η οποία οδηγεί τις περισσότερες φορές στην πλήρη ίαση της ασθένειας.

Παρακάτω θα βρείτε απάντηση σε πολλές από τις συχνότερες ερωτήσεις που μπορούν να σας πληροφορήσουν κατάλληλα για την προστατεκτομή:

open robo555surgery1. Πότε κάποιος είναι έτοιμος για την επέμβαση;

Όλοι είναι κατάλληλοι για την ριζική ρομποτική προστατεκτομή, εξαιρούνται αυτοί που στο ιστορικό τους έχουν καταγεγραμμένες πολλές ενδοκοιλιακές επεμβάσεις.

Από την στιγμή που έχει γίνει βιοψία στον προστάτη για την ασφαλέστερη διάγνωση, ο ασθενής μπορεί να μπει στο χειρουργείο περίπου ένα μήνα μετά την βιοψία.

2. Γιατί να επιλέξω την μέθοδο DaVinci;

Η ρομποτική χειρουργική είναι προτιμότερη από την ανοιχτή επέμβαση γιατί δίνει μικρότερο χρόνο ανάρρωσης και δεν τραυματίζει τις ανατομικές δομές των περιοχών που είναι χρήσιμες για την στυτική λειτουργία και την εγκράτεια των ούρων.

3. Πόσες μέρες θα χρειαστεί να παραμείνει ο ασθενής στην κλινική;

O ασθενής κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο για να κάνει τον απαραίτητο προεγχειρητικό έλεγχο, ο οποίος θα δείξει αν όλα είναι έτοιμα για την ρομποτική επέμβαση. Μόλις διεξαχθεί η εγχείρηση, ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο σε 3 μέρες περίπου.

4. Υπάρχει η περίπτωση επιπλοκών και αν ναι τι μπορεί να συμβεί;

To ρομποτικό σύστημα είναι εξαιρετικά ασφαλές και αυτό αποδεικνύεται από χιλιάδες κάθε χρόνο επεμβάσεις, που έχουν τελειοποιηθεί με επιτυχία. Μεγάλο ρόλο παίζει και η εξειδίκευση του ουρολόγου, η οποία μπορεί να εκμηδενίσει την πιθανότητα βλάβης.

Κάποιοι παράγοντες που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το ίδιο το μηχάνημα και την λειτουργία του, μπορεί να αναγκάσουν τον χειρουργό να συνεχίσει την επέμβαση λαπαροσκοπικά ή ανοιχτά. Σε καμία περίπτωση η υγεία του ασθενούς δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι παραπάνω πληροφορίες αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα που διατηρεί ο ουρολόγος Γεώργιος Α. Χαραμής (haramis-roboticurology.com).

Δείτε επίσης