Θέλετε να αδυνατίσετε; Πάτε στη δουλειά με το λεωφορείο ή με τα πόδια

indδιαιτα αδυνατ555exΑν θέλετε να χάσετε κιλά, αφήστε το αυτοκίνητο και πηγαίνετε στην εργασία σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το ποδήλατο ή τα πόδια, λένε ερευνητές από τα Πανεπιστήμια East Anglia, Κέιμπριτζ και Γιορκ σε μελέτη τους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Epidemiology and Community Health.

Μια ομάδα ατόμων που ακολούθησαν την παραπάνω σύσταση κατόρθωσαν να μειώσουν εντυπωσιακά το Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) μέσα σε δύο χρόνια, δίχως να αλλάξουν τη διατροφή τους.

Ο ΔΜΣ υπολογίζεται όταν διαιρεθεί το βάρος (σε κιλά) με το τετράγωνο του ύψους (σε μέτρα). Τιμές από 18,5 έως 24,99 σημαίνουν κανονικό βάρος, ενώ κάτω από 18,5 σημαίνουν λιποβαρές άτομο. Από 25 έως 29,99 σημαίνουν υπέρβαρο άτομο. Τιμές από 30 έως 34,99 δηλώνουν πρώτου βαθμού παχυσαρκία, από 35 έως 39,99 δεύτερου βαθμού παχυσαρκία και σοβαρό κίνδυνο για την υγεία και από 40 και πάνω νοσογόνο παχυσαρκία.

Δείτε στην παρακάτω εικόνα την πρόταση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας για το πόσο πρέπει να ασκείται κανείς -ανάλογα με την ένταση που επιλέγει- στη διάρκεια της εβδομάδας για να έχει όφελος για την καρδιά του.

ginormaha55555555555ousΑδυνάτισαν 7 κιλά

Στην τρέχουσα μελέτη, όσοι κινούνταν 30 λεπτά ή περισσότερα την ημέρα με το λεωφορείο, το ποδήλατο ή τα πόδια, αφήνοντας το αυτοκίνητο, μείωσαν το ΔΜΣ 2,25 μονάδες, κατά μέσο όρο. Αυτό αντιστοιχεί σε αδυνάτισμα 7 κιλών μέσα σε 2 χρόνια!

Από την άλλη μεριά, αυτοί που άφησαν το λεωφορείο για να πάνε στη δουλειά τους με το αυτοκίνητο, είχαν αύξηση στον ΔΜΣ κατά 0,34 μονάδες.

Οι ερευνητές συγκέντρωσαν στοιχεία για τουλάχιστον 4.000 άτομα που συμμετείχαν την περίοδο 2004-2007 σε μια μεγάλη βρετανική έρευνα.

Δείτε επίσης