Αλλεργία στο σπέρμα έχει μία στις 10 γυναίκες, υποστηρίζει Βρετανός επιστήμονας

inallergy555dexΠολλές γυναίκες υποφέρουν από επώδυνα συμπτώματα μετά τη σεξουαλική επαφή επειδή έχουν αλλεργία στο σπέρμα, υποστηρίζει Βρετανός επιστήμονας.

Ο Μάικλ Κάρολ, λέκτορας Αναπαραγωγικής Επιστήμης στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, λέει ότι πολλές γυναίκες εκδηλώνουν επώδυνα συμπτώματα επειδή έχουν αλλεργία στο σπέρμα. Είπε ακόμη, ότι αδημοσίευτη μελέτη του βρήκε ότι το πρόβλημα αφορά ακόμη και το 12% των γυναικών!

Η αλλεργική αντίδραση που εκδηλώνουν οι γυναίκες μπορεί να είναι από ήπια έως τόσο σοβαρή.

Στα πιθανά συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται ερεθισμός, φαγούρα, πόνος στον κόλπο, φλεγμονή και εκκρίματα. Συνήθως, τα συμπτώματα εκδηλώνονται αμέσως μετά τη συνουσία ή και μία ώρα μετά.

Ο Κάρολ λέει ότι αυτή η αλλεργική κατάσταση παραμένει συχνά αδιάγνωστη, και ένας λόγος είναι ότι οι γυναίκες που υποφέρουν ντρέπονται να μιλήσουν στον γυναικολόγο τους.

Επίσης, επειδή τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά που προέρχονται από άλλες καταστάσεις όπως η δερματίτιδα, οι λανθασμένες διαγνώσεις είναι συχνές.

Σύμφωνα με το Βρετανό επιστήμονα, η αλλεργία στο σπέρμα πλήττει περισσότερο τις νεαρές γυναίκες ηλικίας 20 έως 30 ετών, ενώ το προφυλακτικό προστατεύει σε μεγάλο βαθμό.

blog-sem555en-allergyΕνδομητρίωση

Αξίζει να αναφερθεί ότι Αυστραλοί επιστήμονες υποψιάζονται ότι η αλλεργία στο σπέρμα σχετίζεται με την ενδομητρίωση, μια κατάσταση που προκαλεί επώδυνη ή και βαριά περίοδο. Η ενδομητρίωση σχετίζεται με την υπογονιμότητα.

Υπολογίζεται ότι μία στις 10 γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν ενδομητρίωση, η οποία προκαλείται όταν τα κύτταρα που καλύπτουν το εσωτερικό της μήτρας (ενδομήτριο) “μεταναστεύουν” σε άλλα σημεία όπως είναι οι ωοθήκες και το τοίχωμα της πυέλου πίσω από τη μήτρα.

Υπολογίζεται ότι έως και το 50% των γυναικών που έχουν  ενδομητρίωση, είναι υπογόνιμες.

Δείτε επίσης