Τι πρέπει να γνωρίζετε για την μεγέθυνση πέους

Είναι η μεγέθυνση πέους ταμπού εν έτει 2015;

Όπως έχουν δείξει και πολλά ευρήματα ερευνών, η σεξουαλική ζωή των ανδρών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το μέγεθος του ανδρικού μορίου και πολλοί είναι αυτοί που αισθάνονται μειονεκτικά για το μέγεθός τους ή για το μήκος του.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα περισσότερα βιβλία ανατομίας δεν αναφέρεται με ακρίβεια το μήκος ενός φυσιολογικού πέους καθώς όλα τα μεγέθη θεωρούνται φυσιολογικά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Σεξολογίας το μέσο μήκος του πέους σε χαλαρή φάση είναι 7,5 εκατοστά και σε στύση 14,5 εκατοστά.

Παρόλο που μεγάλο ποσοστό των ανδρών αισθάνεται κομπλεξ με το μέγεθος και το μήκος του μορίου τους, όπως επισημαίνουν και εξειδικευμένοι σεξολόγοι, το μέγεθος δεν επιφέρει τον γυναικείο οργασμό.

Αυτό που έχει σημασία είναι πόσο καλά ξέρουν να διεγείρουν με το πέος τους οι άντρες τις νευρικές απολήξεις που βρίσκονται στη γυναικεία κλειτορίδα, με αποτέλεσμα να προκαλείται ο πολυπόθητος οργασμός.

Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε ότι αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα μεγέθους, αυτό δεν επηρεάζει τη σεξουαλική σας ζωή αλλά κυρίως την ψυχολογία σας. Η κακή ψυχολογία των αντρών κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να έχουν αντίθετα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα και να φτάσει μέχρι και την ανικανότητα.

 

Επιμήκυνση

Η επιμήκυνση πέους ή αλλιώς φαλλοπλαστική (phaloplasty), είναι η χειρουργική επέμβαση κατά την οποία το ανδρικό μόριο μεγαλώνει μόνιμα, ενώ η δημοφιλέστερη χειρουργική επέμβαση για μεγέθυνση πέους είναι η επιμήκυνση. Αξιοσημείωτο είναι πως στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να επιτευχθεί ταυτόχρονη επιμήκυνση και μεγέθυνση.

Τα αποτελέσματα των επεμβάσεων επιμήκυνσης και πάχυνσης του πέους ποικίλουν βιβλιογραφικά για το μήκος, το οποίο κυμαίνεται από 1,5 έως 4 εκατοστά, ενώ για το πάχος από 2 έως 2,5 εκατοστά.

Ωστόσο, όπως συμβαίνει σε κάθε ιατρική πράξη, ο υποψήφιος πρέπει να ερευνήσει λεπτομερώς τα αποτελέσματα και τις πιθανές παρενέργειες τέτοιων παρεμβάσεων και να επιλέξει την πλέον εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοιου είδους χειρουργικές επεμβάσεις.

Η ιατρική ομάδα VOG Surgeons, ασχολείται με τη Σεξουαλική Ιατρική, την Ανδρολογία – Ουρολογία και την Πλαστική Χειρουργική.

Δείτε επίσης