Ορθοπεδικά είδη: Τα οφέλη της συντηρητικής θεραπείας

Η ιατρική επιστήμη έχει βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις μεθόδους ίασης που εφαρμόζει και προσφέρει σήμερα στο μεγαλύτερο σύνολο των ασθενών πλήρη ίαση αλλά και αποκατάσταση για ασθένειες και παθήσεις.

Από αυτήν την εξέλιξη δεν θα μπορούσαμε να εξαιρέσουμε τις θεραπείες που αφορούν τις ορθοπεδικές παθήσεις όπως είναι η κύφωση, η σκολίωση αλλά και η ρήξη προσθίου χιαστού.

111115551111111Σήμερα οι επεμβάσεις έχουν φτάσει στο σημείο να αποτελούν ρουτίνα με τους ασθενείς να μπαινοβγαίνουν σωρηδόν στα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν την πάθησή τους. Είναι όμως όλες οι περιπτώσεις τόσο σοβαρές ώστε να υποστούν χειρουργείο;

Aς πάρουμε ως παράδειγμα την ρήξη του προσθίου χιαστού που είναι μια πάθηση η οποία συμβαίνει κυρίως σε αθλητές. Η έντονη περιστροφή του γονάτου μπορεί να δημιουργήσει φθορά στον χιαστό, αυτό το χρήσιμο σκέλος του σώματος που διατηρεί τις αρθρώσεις προστατευμένες.

955578867Αναφέρουμε αυτό το παράδειγμα επειδή 8 στις 10 περιπτώσεις διάγνωσης της πάθησης ο ιατρός θα προτείνει εγχείρηση αντί την συντηρητικής αποκατάστασης που είναι εφικτή για πολλές από τις περιπτώσεις των ασθενών αφού όσες είναι 1ου και 2ου βαθμού μπορούν να αντιμετωπιστούν με φυσικοθεραπεία και ορθοπεδικά ειδή και μόνο η ρήξη προσθίου χιαστού 3ου βαθμού χρειάζεται εγχείρηση για να αποκατασταθεί το γόνατο.

94xias45Τα ορθοπεδικά είδη μπορούν σε μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων να επιλύσουν το πρόβλημα και να προσφέρουν αποτελεσματική αποκατάσταση χωρίς μάλιστα ο ασθενής να καθίσει στο χειρουργικό κρεβάτι. Τα βοηθήματα των κάτω άκρων διαθέτουν ειδική σχεδίαση για την αντιμετώπιση ορθοπεδικών παθήσεων και σε συνδυασμό με την φυσικοθεραπεία καταπολεμούν εντελώς το πρόβλημα.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνετε επέμβαση αν η ρήξη είναι 2ου ή 1ου βαθμού αφού με τα κατάλληλα ορθοπεδικά είδη μπορείτε να έχετε αποκατάσταση. Μην ξεχνάτε ότι μετά από μια επέμβαση το πόδι χρειάζεται 6 με 12 μήνες για να δέσει ενώ στην περίπτωση της συντηρητικής αποκατάστασης λιγότερο χρονικό διάστημα, έχοντας τον δικό σας χιαστό στην άρθρωση του γονάτου και όχι κάποιο εμφύτευμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εταιρείας ορθοπεδικών ειδών Χλαμίδης Hellas.

Δείτε επίσης