Οι γυναίκες λένε περισσότερα ψέματα από τους άνδρες

Τα κατά συνθήκη ψεύδη είναι μέσα στη ζωή και πολλές φορές «ελαφρύνουν» τις δύσκολες καταστάσεις. Άλλα όμως ψέμματα προκαλούν περισσότερα προβλήματα από το να πει κανείς την αλήθεια

Βρετανική δημοσκόπηση χρηματοδότησε η ασφαλιστική εταιρεία Privilege και στην οποία έλαβαν μέρος 2.000 άτομα δείχνει ότι οι γυναίκες λένε περισσότερα ψεματάκια.

Woman with long nose

Τέσσερις στις πέντε γυναίκες ανέφεραν ότι λένε ψέματα κάθε μέρα. Και κάποιες παραδέχθηκαν ότι τα ψέματά τους μπορεί να φτάσουν μέχρι τα… 30 μέσα σε μια μέρα!

Από την άλλη πλευρά, δύο στους τρεις άνδρες δήλωσαν ότι λένε ψέματα κάθε μέρα.

Οι φίλοι ακούν τα περισσότερα ψέματα

Το 55% δήλωσε ότι είπε ψέματα «για να κάνει κάποιον να νιώσει καλύτερα» και το 32% «για να μην μπλέξει».

Ένας στους τέσσερις χρησιμοποίησε τη φράση «η ζωή είναι περίπλοκη» για να περιγράψει τον λόγο για τον οποίο λέει ψέματα. Άλλοι δήλωσαν ότι λένε ψέματα «για να αποδείξουν κάτι» ή «για να γλιτώσουν» από μια δύσκολη κατάσταση.

Ένα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων λέει ψέματα για θέματα που αφορούν την εργασία, το μισθό και το σωματικό βάρος του, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που παρουσιάζουν ότι δήθεν μοιράζονται ένα χόμπι με ένα άτομο που προσπαθούν να προσεγγίσουν.

Περίπου το 80% των εθελοντών δήλωσε ότι είπε ψέματα μόνο και μόνο για να μην πληγώσει κάποιον, ενώ ένας στους 10 ανέφερε ότι το ψέμα που είπε κατέληξε να πληγώσει το άτομο που προσπαθούσε να προστατεύσει.

Ο χώρος που λέγονται τα περισσότερα ψέματα είναι το σπίτι ενώ αμέσως μετά είναι η εργασία.

Οι μεσήλικες είναι εκείνοι που λένε τα περισσότερα ψέματα καθώς η πλειονότητα όσων παραδέχθηκαν ότι ψεύδονται είχε ηλικία κατά μέσο όρο τα 46 έτη.

Αυτοί που ακούνε τα περισσότερα ψέματα είναι οι φίλοι μας, μετά ακολουθούν οι συνάδελφοι, οι σύζυγοι και τα παιδιά.

Δείτε επίσης