Μοντέλο μηνύει εταιρεία ταμπόν – έχασε το πόδι της από το σύνδρομο τοξικού σοκ

Ένα μοντέλο από την Καλιφόρνια, η 24χρονη Lauren Wasser η οποία έχασε το πόδι της από δύνδρομο τοξικού σοκ μηνυσε την εταιρεία που κατασκευάζει τα ταμπόν τα οποία χρησιμοποιούσε το 2012.

847730_landsc555r-legΤο σύνδρομο τοξικού σοκ είναι μια επιπλοκή βακτηριακής μόλυνσης η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία. Μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, αλλά η πιθανότητα αυξάνεται με τη χρήση του ταμπόν καθώς δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν.

Το σύνδρομο τουξικού σοκ είναι μια σπάνια διαταραχή όμοια με σηπτική καταπληξία προκαλούμενη από μία εξωτοξίνη, η οποία παράγεται από συγκεκριμένα στελέχη του Staphylococcus aureus και των στρεπτόκοκκων ομάδας Α.

Αρχικά παρατηρήθηκε σε νέες γυναίκες που χρησιμοποιούσαν κολπικά ταμπόν κατά τη διάρκεια της περιόοδυ, αλλά μπορεί επίσης να περιπλέξει άλλες σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις.

Η 24χρονη Lauren Wasser μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 2012. Υπήρξε γρήγορη εξάπλωση της λοίμωξης προκαλώντας γάγγραινα στο δεξί πόδι, το οποίο έπρεπε να ακρωτηριαστεί.

Η Wasser τώρα μηνύει την Kimberly-Clark, την εταιρεία που έχει την Kotex -μάρκα ταμπόν που χρησιμοποίησε.

Η εταιρεία ωστόσο διαθέτει προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους του συνδρομου τοξικού σοκ στα κουτιά κάτι όμως που η 24χρονη Wasser θεωρεί ότι δεν είναι αρκετό. Όπως είπε η ίδια, “Αν ήξερα για το σύνδρομο του τοξικού σοκ, δεν θα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ ταμπόν”.

Ο δικηγόρος της 24χρονης δήλωσε ότι η εταιρεία διαθέτει υλικά που μπορούν να κάνουν τα ταμπόν πιο ασφαλή, ωστόσο επιλέγει να μην τα χρησιμοποιεί.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης