Έχετε 1 στις 150 πιθανότητες να χάσετε τα περιτά κιλά σας

Είναι γνωστό πως δεν είναι εύκολο να χάσει κάποιος τα περιττά κιλά του. Τώρα, μια νέα μελέτη από ερευνητές από το King’s College του Λονδίνου και τo London School of Economics (LSE) σπέρνει μια μεγάλη απογοήτευση.

Ob555555esityΗ μελέτη βρήκε ότι οι πιθανότητες να φτάσει ένας παχύσαρκος άνδρας ξανά στο φυσιολογικό του βάρος είναι μία στις 210, ενώ η αντίστοιχη πιθανότητα για μια παχύσαρκη γυναίκα είναι μία στις 124.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό American Journal of Public Health και βασίσθηκε σε 76.704 παχύσαρκους άντρες και σε 99.791 παχύσαρκες γυναίκες. Από αυτούς, στη διάρκεια εννιά ετών, μόνο 1.283 άντρες και 2.245 γυναίκες είχαν αποκτήσει και πάλι το φυσιολογικό τους βάρος.

Σημασία στην πρόληψη

Πάντως, άντρες και γυναίκες έχουν αρκετά περισσότερες πιθανότητες να χάσουν το 5% του σωματικού βάρους τους.

Κάθε χρόνο, οι παχύσαρκοι άντρες έχουν μία στις 12 πιθανότητες να χάσουν το 5% του βάρους τους ενώ η η αντίστοιχη πιθανότητα για τις γυναίκες είναι μία στις 10 για τις γυναίκες. Αλλά το 53% των ανθρώπων που είχαν επιτύχει αυτή την απώλεια βάρους, το ανέκτησαν μέσα σε ένα χρόνο. Και μετά από πέντε χρόνια, μόνο το 22% είχαν διατηρήσει την απώλεια βάρους τους.

Οι ερευνητές λένε ότι έχουν αποτύχει οι υπάρχουσες στρατηγικές (δίαιτα και άσκηση) για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και ζητούν την εφαρμογή πολιτικών πρόληψης.

Δείτε επίσης