Οι δύο λόγοι της (ιντερνετικής) απιστίας

Η Πέπερ Σβάρτζ καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστημίου Ουάσινγκτον και η καθηγήτρια Ντουέιν Γουέλτς που ειδικεύεται σε θέματα σχέσεων λένε ότι δύο είναι οι βασικές αιτίες που κάνουν ένα παντρεμένο άτομο να αναζητήσει εξωσυζυγικές περιπέτειες μέσω ενός site γνωριμιών.

indian-w55555oman-cheatingΟ ένας λόγος είναι η «βαρεμάρα» που βιώνει κάποιος στην σχέση του και ο άλλος είναι η αναζήτηση συναισθηματικής στήριξης.

Σύμφωνα με τις δύο ειδικούς, η βαρεμάρα και η ρουτίνα αφορά άτομα που δεν είναι ευχαριστημένα με την σεξουαλική τους ζωή.

«Τα άτομα αυτά βρίσκονται σε μια σχέση για μεγάλο χρονικό διάστημα και θέλουν να βιώσουν ξανά την έξαψη μιας νέας γνωριμίας», λέει η Γουέλτς.

Την εξήγηση αυτή στηρίζει και ο Ερικ Αντερσον, στέλεχος του site γνωριμιών Ashley Madison λέγοντας ότι οι περισσότερες γυναίκες που επισκέπτονταν το συγκεκριμένο site ήταν ευχαριστημένες με τον γάμο τους, αλλά δεν ήθελαν διαζύγιο και δεν αναζητούσαν  ερωτική σχέση, απλά ήθελαν να νιώσουν την έξαψη μιας νέας γνωριμίας.

«Υπάρχει και μια δεύτερη κατηγορία ατόμων τα οποία δεν είναι ευχαριστημένα με το γάμο τους αλλά παράγοντες όπως τα παιδιά και οικονομικοί ή άλλοι λόγοι του αποτρέπουν από το διαζύγιο. Αυτά τα άτομα μπαίνουν σε site γνωριμιών αναζητώντας συναισθηματική υποστήριξη» αναφέρει η Γουέλτς.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης