Η θέση της κλειτορίδας καθορίζει τον οργασμό της γυναίκας

Υπάρχει μια μεγάλη φιλολογία γύρω από τον οργασμό της γυναίκας αλλά η αλήθεια είναι ότι το 70-90% των γυναικών δεν καταφέρνουν να έρθουν σε οργασμό μόνο με την διείσδυση. Δυστυχώς, η γυναίκα δεν είναι φτιαγμένη από τη φύση για να έρχεται εύκολα σε  κορύφωση, ίσως επειδή αυτό δεν είναι απαραίτητο για την εγκυμοσύνη. Ενώ ο άνδρας πρέπει να εκσπερματώσει για να προκύψει η νέα ζωή, η γυναίκα αρκεί να διαθέτει εκείνη τη στιγμή το ωάριο.

Η αιτία που η γυναίκα δεν φτάνει σε κορύφωση είναι ανατομική, γράφουν στο περιοδικό Clinical Anatomy ερευνητές του Τμήματος Ανατομίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα. Η θέση της κλειτορίδας έχει μεγάλη σημασία και συγκεκριμένα η απόστασή της από την ουρήθρα. Αυτό και μόνο μπορεί να προβλέψει αν θα καταφέρνει γυναίκα να επιτυγχάνει οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής συνεύρεσης, με ή χωρίς επιπρόσθετη διέγερση.

Κατά την διάρκεια της κύησης, η κλειτορίδα στα θηλυκά έμβρυα αρχίζει να διαχωρίζεται και να εξέχει από το άνοιγμα του κόλπου. Αλλά στις γυναίκες των οποίων η κλειτορίδα έχει απομακρυνθεί πολύ, ίσως είναι δύσκολο ή ακατόρθωτο να πετύχουν οργασμό επειδή ο η ερωτική πράξη δεν παρέχει αρκετή τριβή για να διεγερθεί η κλειτορίδα», λέει η γυναικολόγος – μαιευτήρας Maureen Whelihan, του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

Η απόσταση της κλειτορίδας

«Η ιδανική απόσταση της κλειτορίδας από την ουρήθρα είναι τα 2,5 εκατοστά. Αν μια γυναίκα έχει απόσταση 3 εκατοστών τότε δύσκολα θα επιτύχει οργασμό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης» εξηγεί η δρ Elisabeth Lloyd, του Kinsey Institute και του Πανεπιστημίου «Bloomington» στην Ιντιάνα.

«Άλλοι παράγοντες, όπως το μέγεθος του ανδρικού μορίου, η ικανότητα του συντρόφου και η ερωτική επιθυμία μπορεί επίσης να παίζουν ρόλο, αλλά η ανατομική απόσταση είναι πολύ σημαντική» προσθέτει η Λόιντ.

Η στάση κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης έχει επίσης σημασία. Το 90% των γυναικών που λένε ότι έχουν καθαρά κολπικούς οργασμούς υποστηρίζουν ότι πρέπει να βρίσκονται σε ‘cowgirl’ θέση (πάνω από τον άνδρα). Αυτό όμως δεν φαίνεται να αλλάζει το σημείο τριβής, απλώς δίνει το έλεγχο των κινήσεων στη γυναίκα.

Σύμφωνα με τον Jason Siegel, της Mayo Clinic, η στάση που δίνει μεγαλύτερη πιθανότητα για οργασμό στη γυναίκα είναι η εκ των έμπροσθεν διείσδυση. Το ‘doggy style’ δεν ερεθίζει αρκετά την κλειτορίδα κι αυτό έχει καταγραφεί στα αποτελέσματα των MRI απεικονίσεων σε ζευγάρια κατά τη διάρκεια στης ερωτικής πράξης.

Οι ειδικοί ενθαρρύνουν τα ζευγάρια να εστιάζουν την προσοχή τους περισσότερο στον ερεθισμό της κλειτορίδας επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο γυναικείος οργασμός κατά την σεξουαλική επαφή δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια γυναίκα προκειμένου να έχει μια υγιή και απολαυστική ερωτική ζωή – άλλωστε η φύση δεν έχει απαιτήσει κάτι τέτοιο, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του άνδρα.

Δείτε επίσης