Χειρουργική παχυσαρκίας: Ενημερωθείτε κατάλληλα!

Πολλοί από τους ασθενείς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα παχυσαρκίας, πληροφορούνται λανθασμένα σχετικά με τις τεχνικές που μπορούν να ακολουθήσουν για να αποβάλλουν τα περιττά κιλά της παχυσαρκίας.

obese-1-660 + paxysarkiaΗ χειρουργική παχυσαρκίας είναι ένα πολύ βασικό στάδιο για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και οι χειρουργικές μέθοδοι που μπορεί να επιλεγούν, προσφέρουν πολλά θετικά γνωρίσματα, ανάμεσα στα οποία είναι:

  1. Μειώνεται η χωρητικότητα του στομάχου με αποτέλεσμα να περιορίζεται πολύ η εισαγωγή της τροφής στο στομάχι.
  2. Κατ’ επέκταση μειώνεται η όρεξη για φαγητό.

Μέθοδοι

Οι πιο εξελιγμένες μέθοδοι είναι η τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, η sleeve γαστρεκτομή και η γαστρική παράκαμψη. Και οι τρεις διαδικασίες χειρουργούνται λαπαροσκοπικά με ειδικά κατασκευασμένα εργαλεία, τα οποία μπορούν να αποφέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Στην sleeve γαστρεκτομή αφαιρείται ένα μεγάλο μέρος από το στομάχι, περιορίζοντας σημαντικά την τροφή. Αμέσως αναχαιτίζεται η έγκριση διαφόρων ορμονών που σχετίζονται με την όρεξη. Τα ποσοστά επιτυχίας ξεπερνούν το 80%.

Η παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο συνήθως δεν υπερβαίνει τις δυο ημέρες. Όσον αφορά το κόστος, ύστερα από έγκριση δικαιολογείται από τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα να είναι πιο προσιτό.

Ενδεχόμενες επιπλοκές

Όπως σε όλες οι επεμβάσεις έτσι και στη χειρουργική παχυσαρκίας υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστούν κάποιες επιπλοκές. Η λαπαροσκόπηση εξυπηρετεί ακριβώς σε αυτό το κομμάτι: να χειρουργείται ο ασθενής με καλύτερους χρόνους, επιτυγχάνοντας σημαντικότερα πλεονεκτήματα τόσο κατά την διάρκεια της εγχείρησης όσο και κατά την διάρκεια της ανάρρωσης.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για την επέμβαση;

  • Όσοι έχουν αρκετά υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος, και επιπλέον,
  • Όσοι δεν υποφέρουν από άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας

Τι τρώνε οι ασθενείς μετά την επέμβαση;

Τις πρώτες μέρες οι τροφές είναι υγρές, χωρίς λίπος και ζάχαρη. Προοδευτικά οι ασθενείς μπορούν να εντάξουν στην διατροφή τους και στέρεες τροφές σε μικρή ποσότητα.

Δείτε επίσης