Ανδρέας Ξανθός: Θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου

«Υπάρχουν στρεβλώσεις που ακόμα επιβαρύνουν το σύστημα Υγείας, αλλά υπάρχει πολιτική βούληση να προχωρήσουμε μπροστά και να μη μείνουμε στις παθογένειες του παρελθόντος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός, στην εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο «THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE», που διοργανώθηκε χθες από το Health Daily και την Boussias Communications, με τη συνεργασία του International Society for Phamacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR)-Greece Regional Chapter, του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ.

«Πέρσι δεν ήταν μια χρονιά κανονικότητας. Φέτος εξετάσαμε το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και προχωρούμε με δέσμη προσλήψεων για την αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας. Μετά την αξιολόγηση θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου. Έχουμε συνεννοηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν όλοι οι προμηθευτές, ενώ για πρώτη φορά ο ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει πόρους για δημόσιες δομές και θα πληρώσει τα χρέη του στα δημόσια νοσοκομεία» υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Ξανθός, αναφέρθηκε στην υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και τόνισε ότι επόμενη πρόκληση για το υπουργείο και την κυβέρνηση αποτελεί η υγειονομική κάλυψη μεταναστών και προσφύγων.

Όπως ανέφερε, η δυνατότητα του συστήματος υγείας ήταν περιορισμένη, αλλά σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και τις ΜΚΟ, μπορέσαμε να διαχειριστούμε το ζήτημα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ξένων οργανισμών όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). «Η κοινωνία έχει κουραστεί και βαρεθεί να ακούει λόγια που διαψεύδονται. Σήμα μας είναι η αξιοπιστία και έχουμε την πολιτική βούληση, για να προχωρήσουμε με νέο σχέδιο» πρόσθεσε ο υπουργός.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης