Εθνικό σχέδιο δράσης για την υγεία των προσφύγων

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Υγεία Προσφύγων και Μεταναστών, είναι έτοιμο και θα δοθεί σύντομα στην δημοσιότητα, δήλωσε ο ΓΓ Δημόσια Υγείας Γιάννης Μπακόζος, στο χθεσινό συνέδριο «THE FUTURE OF HEALTHCARE IN GREECE», που διοργανώθηκε χθες από το Health Daily και την Boussias Communications, με τη συνεργασία του International Society for Phamacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR)-Greece Regional Chapter, του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ..

Σε συνεργασία με την καινούργια Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, το ΕΚΑΒ και τις υπεύθυνες ΜΚΟ, θα επιχειρείται συνεχής υγειονομική καταγραφή των πληθυσμών στα κέντρα φιλοξενίας, εμβολιαστική κάλυψη, που ήδη έχει ήδη αρχίσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ενάμιση μήνα και λήψη μέτρων προστασίας από περιβαλλοντολογικούς κινδύνους (κουνούπια κ.ά.), ενώ έμφαση θα δοθεί στην παιδιατρική και μητρική φροντίδα.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα περί «υγειονομικής βόμβας», ο κ. Μπασκόζος δήλωσε ότι τέτοιο θέμα δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει αν το σύστημα υγείας βρίσκεται σε επαγρύπνηση και τηρούνται οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής. «Η προστασία της υγείας προσφύγων και μεταναστών είναι το πρώτο βήμα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας», υπογράμμισε ο κ. Μπασκόζος, «και μπορούμε να το δούμε σαν ευκαιρία για να αναπτύξουμε και να κάνουμε πιο αποτελεσματικό το σύστημα υγείας στη χώρα μας».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης