ΚΕΕΛΠΝΟ: Αρωγός στα προβλήματα των οροθετικών

Οι δομές, τα μέλη του ΔΣ και οι συνεργάτες του ΚΕΕΛΠΝΟ θα είναι αρωγοί στα σοβαρά ιατρικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των οροθετικών ατόμων, τόνισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θ. Ρόζενμπεργκ στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Θετική Φωνή και το Υπουργείο Δικαιοσύνης με θέμα «HIV & διακρίσεις. Εντοπίζοντας το στίγμα του στίγματος».

Στο πλαίσιο της εν λόγω ημερίδας, ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που του δόθηκε να απευθυνθεί στην κοινότητα των οροθετικών ατόμων με ένα μήνυμα συνεργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα σαν νέος Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και εκπροσωπώντας σύσσωμο και ομόφωνο το Διοικητικό Συμβούλιο, στέκομαι απέναντί σας με σεβασμό και θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη εξ ονόματος του Οργανισμού που – αν και θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρωτοπορία της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων – καθοδηγήθηκε από σκοταδιστικές και αντιεπιστημονικές προκαταλήψεις.» Επίσης, τόνισε ότι όλα τα στελέχη του Οργανισμού, όλες οι δομές, τα μέλη του ΔΣ και οι συνεργάτες θα είναι αρωγοί στα σοβαρά ιατρικά αλλά κύρια – κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των οροθετικών.

Κλείνοντας, διαβεβαίωσε ότι: «ως νέα Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στοχεύει στη διαμόρφωση ενός νέου, σύγχρονου θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα προβλέπει τις απαραίτητες διαδικασίες και δικλείδες ασφαλείας που θα καθιστούν αδύνατη στο μέλλον την αυθαιρεσία και την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζουν την πιο πλήρη και ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης