Novartis: Καρδιαγγειακά οφέλη από το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης – βαλσαρτάνης

Η Novartis ανακοίνωσε νέα δεδομένα αναλύσεων της μελέτης PARADIGM-HF, τα οποία δείχνουν ότι το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνης ωφέλησε ασθενείς που θεωρούνταν κλινικά σταθεροίχωρίς καμία ή χωρίς πρόσφατη νοσηλεία για καρδιακή ανεπάρκεια, στον ίδιο βαθμό που ωφέλησε ασθενείς που ήταν λιγότερο σταθεροί (νοσηλεία λόγωκαρδιακής ανεπάρκειαςκατά τους 3 μήνες πριν από την ένταξή τους στη μελέτη).

Για περισσότερους από τους μισούς ασθενείς που θεωρήθηκαν κλινικά σταθεροί, το πρώτο επεισόδιο που καταγράφηκε στα πλαίσια της μελέτης (μεταξύ καρδιαγγειακού θανάτου, θανάτου ανεξαρτήτως αιτιολογίας, νοσηλείας λόγω καρδιακής ανεπάρκειας) ήταν ο καρδιαγγειακός θάνατος. Σε δευτερογενή ανάλυση, οι ασθενείς που λάμβαναν σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνηςείχαν περίπου 20% μείωση κινδύνου για καρδιαγγειακόθάνατο ή νοσηλεία για καρδιακή ανεπάρκεια σε σύγκριση με όσους λάμβαναν εναλαπρίλη, ανεξάρτητα από την υποκείμενη θεραπεία.

«Η νέα αυτή ανάλυση δείχνει ότι οι ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια δεν είναι ποτέ πραγματικά σταθεροί, δεδομένου ότι για την πλειονότητα των ασθενών αυτών το πρώτο κλινικό συμβάν ήταν ο θάνατος. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε τους ασθενείς να επιδεινωθούν για να ωφεληθούν από το σύμπλοκο σακουμπιτρίλης/βαλσαρτάνηςκαι να βελτιώσουν τις πιθανότητες για μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης», δήλωσε ο VasNarasimhan, GlobalHead, Drug Development and Chief Medical Officer της Novartis.

Δείτε επίσης