Σκέφτεστε να γίνετε μελισσοκόμος; Δοκιμάστε την μελισσοτροφή Apifonda

Αν επιθυμείτε να ανοιχτείτε επαγγελματικά με την μελισσοκομία ή να την κάνετε χόμπι τότε πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι γύρω από το θέμα, καθώς η επαφή ενός αρχαρίου με τις μέλισσες μπορεί να αποδειχθεί μία αρκετά απαιτητική και δύσκολη υπόθεση.

meli66Επιλέξτε την άνοιξη για να κάνετε τα πρώτα σας βήματα

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να δημιουργήσετε τις παραφυάδες, δηλαδή την αύξηση των μελισσών σας με μία από τις παλαιότερες μεθόδους. Όταν οι μελισσοκόμοι κόβουν παραφυάδες, εννοούμε ότι παίρνουν ένα μέρος του σμήνους και με αυτό δημιουργούν μία νέα κυψέλη με νέο πληθυσμό. Έτσι, υπάρχουν δύο κοινωνίες μελισσών με περισσότερη παραγωγή, χωρίς να κινδυνεύει να πληγεί το σμήνος από ασθένειες.

Μάθετε να διακρίνετε την βασίλισσα στο μελίσσι σας

Η ύπαρξη της βασίλισσας είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια για ένα ολοκληρωμένο μελίσσι. Η ύπαρξη φυσιολογικών αυγών και γύρης αλλά και μία γενικότερη ηρεμία μέσα στο μελίσσι είναι θετικά χαρακτηριστικά για την διεξαγωγή συμπεράσματος ότι υπάρχει βασίλισσα. Αν όχι, ο μελισσοκόμος πρέπει να αγοράσει και να εισάγει μία για να μην καταρρεύσει το μελίσσι.

Μελισσοκομικά είδη – τροφές μέλισσας

Η διατροφή της μέλισσας, η σωστή δοσολογία και η επιλογή της σωστής τροφής θα σας προσφέρει και το καλύτερο μέλι. Η τροφή Apifonda (Απιφόντα) ξεχωρίζει στα μελισσοκομικά είδη που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αφού επιλέγεται ετησίως από τους περισσότερους επαγγελματίες μελισσοκόμους. Περιέχει ακριβείς ουσίες μελιού και ζάχαρης που πρέπει να τρώνε οι μέλισσες, αρκεί να παρέχεται σε συγκεκριμένα διαστήματα.

Αν αναρωτιέστε από που πρέπει να προμηθευτείτε τα μελισσοκομικά είδη, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα apifonda.gr (http://apifonda.gr/).

Δείτε επίσης