Επίσημη αντιπροσώπευση του SAFE στην Ελλάδα

Η ετήσια διάσκεψη του SAFE (Stroke Alliance For Europe), θα φιλοξενηθεί φέτος στην Αθήνα, όπου θα ανακοινωθεί επίσημα η σύσταση του οργανισμού και στην Ελλάδα.

O SAFE είναι ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ο οποίος αντιπροσωπεύει ομάδες ασθενών απ’ όλη την Ευρώπη με αμοιβαίο σκοπό την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων, μέσω εκπαίδευσης, ως και την ευρωπαϊκή πολιτική ατζέντα για θέματα ασθενών.

Η φετινή εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου και τα κύρια θέματα θα είναι η αυτοδιαχείριση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, η επαφή με ασθενείς που έχουν επιβιώσει από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, η σχέση ασθενούς-γιατρού, η πρόληψη και η αντιμετώπιση.

Η σημασία της σύστασης του οργανισμού και στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντική, καθώς δημιουργείται μία συμμαχία – συνεργασία για το εγκεφαλικό με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό αλλά και ελληνικές επιστημονικές εταιρείες όπως η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων, φορείς, επαγγελματίες υγείας, εθελοντικές δομές υποστήριξης, φροντιστές και ασθενείς.

Στόχος είναι να καταβληθεί συντονισμένη προσπάθεια τόσο για την ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού σχετικά με την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, και αντιμετώπιση ενός εγκεφαλικού επεισοδίου, όσο και στις αρμόδιες αρχές και φορείς που χαράσσουν την πολιτική υγείας.

Δείτε επίσης