Οδοντιατρικό Κέντρο ΠΕΔΥ στην Αθήνα

Ένα δημόσιο Οδοντιατρικό Κέντρο στο πλαίσιο του ΠΕΔΥ 1ης ΥΠΕ, με υπηρεσίες που καλύπτουν όλο το φάσμα της στοματικής υγιεινής, διαμορφώθηκε και λειτουργεί επί της οδού Λένορμαν 200, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Όπως αναφέρεται, η 1η ΥΠΕ Αττικής, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για δημόσια οδοντιατρική περίθαλψη που γίνεται επιτακτικότερη στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, προχώρησε σε ανασχεδιασμό του πλαισίου λειτουργίας της πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής περίθαλψης, με στόχο την παροχή ολοκληρωμένης οδοντιατρικής φροντίδας στο σύνολο του πληθυσμού.

Για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε Επιστημονική Ομάδα με τη συμμετοχή οδοντιάτρων, παιδοδοντιάτρων, ορθοδοντικών, οδοντοτεχνικών του ΠΕΔΥ και διοικητικών στελεχών της ΔΥΠΕ, η οποία κατέγραψε και αξιολόγησε τη στελέχωση, τον εξοπλισμό, τη γεωγραφική διασπορά και τις θεραπευτικές πρακτικές των οδοντιατρείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Έτσι υλοποιήθηκε ο πρώτος στόχος του σχεδιασμού, το εν λόγω Οδοντιατρικό Κέντρο στην οδό Λένορμαν.

Στις νέες εγκαταστάσεις του Τοπικού Ιατρείου Λένορμαν, που αναδιαμορφώθηκαν πρόσφατα, βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών όλα τα απαιτούμενα ιατρεία, τρία εξειδικευμένα εργαστήρια, ακτινολογικό, οδοντοπροσθετικό και ορθοδοντικό, στελεχωμένα με έμπειρο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό παρέχουν την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη στο έργο του Οδοντιατρικού Κέντρου.

Το έργο των παραπάνω Ιατρείων υποστηρίζεται από Καρδιολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό και Οφθαλμολογικό Ιατρείο, τα οποία υποδέχονται ταυτόχρονα και μεμονωμένα περιστατικά ανηλίκων.

Δείτε επίσης