Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: Η ινοσιτόλη βελτιώνει τη γονιμότητα

Η ινοσιτόλη, η οποία είναι βιταμινούχος παράγοντας του συμπλέγματος βιταμινών B, βελτιώνει τη γενική κλινική εικόνα και τη γονιμότητα των γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, διορθώνοντας τις μεταβολικές και αναπαραγωγικές αλλαγές που σχετίζονται με το σύνδρομο.

Αυτό επεσήμανε ο Αναπλωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Α’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική ΕΚΠΑ ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», Πέτρος Δρακάκης, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή σχετική επιστημονική εκδήλωση της Α’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών είναι η πιο συχνή ενδοκρινολογική πάθηση στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, επηρεάζει το 10 – 15% των γυναικών και σχετίζεται με διαταραχές της περιόδου, υπογονιμότητα, παχυσαρκία και δασυτριχισμό, ενώ πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες με σύνδρομο κινδυνεύουν επίσης από σακχαρώδη διαβήτη και καρδιοαγγειακά νοσήματα.

Η χορήγηση ινοσιτόλης στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών προκαλεί βελτίωση της λειτουργίας των ωοθηκών, βελτίωση της ινσουλιναιμίας και βελτίωση του ορμονικού προφίλ των γυναικών με πολυκυστικές ωοθήκες.

Δείτε επίσης