Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ενσωμάτωση των ΑμεΑ – Με 230 εθελοντές της MSD

screenshot.74-650x379Μια ταινία κινούμενων σχεδίων για παιδιά αλλά και ενηλίκους, ένα τηλεοπτικό σποτ, μηνύματα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και 10 ομαδικά έργα τέχνης, είναι τα δημιουργήματα υψηλής αισθητικής που υλοποίησαν μόλις σε μία μέρα, 230 εθελοντές/εργαζόμενοι της φαρμακευτικής εταιρίας MSD για την Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ενσωμάτωση των Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως τόνισαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου για την έναρξη της εκστρατείας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα υλοποιείται μία ολοκληρωμένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική κοινωνία, στο πλαίσιο ενός μοναδικού για τα διεθνή δεδομένα Social Hackathon: «η Δύναμη μιας ημέρας», με την ιδιαιτερότητα ότι έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από 230 εθελοντές, με την καθοδήγηση 70 επαγγελματιών. Η ανάγκη είναι αδιαμφισβήτητη, αφού στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται περίπου στο 1 εκατομμύριο. Οι συγκεκριμένοι συνάνθρωποί μας, ενήλικες και παιδιά, αντιμετωπίζουν επιπλέον δυσκολίες καθημερινά λόγω της μη ενσωμάτωσής και αποδοχής τους από τους συμπολίτες τους.

Τα παραπάνω στοιχεία στηρίζονται σε ποσοστά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των φορέων του κράτους παρ’ όλα αυτά επίσημη απογραφή βασισμένη σε στατιστικές μετρήσεις δεν υπάρχει.

H πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), που αποτελεί και την κινητήριο δύναμη της εν λόγω δράσης, Μαριάννα Μόσχου δήλωσε:

«Στόχος μας είναι η αύξηση της ενσυναίσθησης προς τον συνάνθρωπό μας που έχει τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες ανάγκες και επιθυμίες με εμάς. Μαθαίνουμε όλοι ότι τα άτομα με αναπηρία χρειάζονται μόνο να είμαστε πρόθυμοι και διαθέσιμοι για αληθινή επικοινωνία». Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, που παρευρέθηκε στη συνέντευξη τύπου υπογράμμισε ότι « η αναπηρία αφορά το 1/10 των Ευρωπαίων πολιτών.

Δείτε επίσης