Δεσμεύτηκε ο ΕΟΠΥΥ για πληρωμές παρόχων

eoppy 6 6Τη διαβεβαίωση ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ιατροί θα πληρωθούν μέχρι σήμερα Παρασκευή εισέπραξε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχαήλ Βλασταράκος από τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη και τον Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Οργανισμού Κωνσταντίνο Μπαρούς.

Συγκεκριμένα, οι κκ Μπερσίμης και Μπαρούς ενημέρωσαν τον κ Βλασταράκο ότι την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016 εστάλησαν εντάλματα για την πληρωμή περίπου 1.500 συμβεβλημένων ιατρών, την Πέμπτη εντάλματα για την πληρωμή άλλων 2.500 ιατρών και μέχρι σήμερα Παρασκευή αναμένεται να έχει ενταλματοποιηθεί το σύνολο των συμβεβλημένων ιατρών.

Τα εντάλματα είναι προς υπογραφή στον Πάρεδρο, ο οποίος πλέον βρίσκεται εντός του ΕΟΠΥΥ. Όπως αναφέρεται, ο ΠΙΣ ευελπιστεί ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις και θα πληρωθούν άμεσα οι ιατροί. Επίσης στην ανακοίνωσή του ο ΠΙΣ αναφέρεται στην έκδοση της ΚΥΑ αρ.90 παρ.7 ν.4368/16, 31 Μαΐου 2016, σύμφωνα με την οποία, οι πάροχοι θα πληρώνονται στο 100% μέσα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο, ενώ για τις διαγνωστικές εξετάσεις, τα διαγνωστικά ιατρεία και εργαστήρια, και με δεδομένο ότι το παράρτημα Γ’ της Υπουργικής απόφασης Βορίδη (Αύγουστος 2014) δεν είχε εφαρμοστεί καθ’ ολοκληρία από την ΗΔΙΚΑ, αναμένεται άμεσα η έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων προκειμένου να εξοφληθούν οι πάροχοι.

Σε ότι αφορά τα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια, στα οποία διενεργείται κλινικός έλεγχος, θα αποσταλούν διευκρινίσεις για τυχόν παραλείψεις ή κοστολογήσεις επιπλέον ΚΕΝ κ.λπ. ώστε να υπάρχουν σαφείς κανόνες, τη στιγμή που η πληρωμή πλέον θα γίνεται στο 100% μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δείτε επίσης