Έλεγχοι σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και των μεγάλων νοσοκομείων

Με επίσημη κοινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και του υπουργείου Υγείας επιβεβαιώνονται οι έλεγχοι για την διακίνηση και διαχείριση φαρμάκων υψηλού κόστους (ΦΥΚ). Πρόκειται για φάρμακα τα οποία αφορούν σοβαρές και χρόνιες παθήσεις.

farmaka 6 eopyyΌπως αναφέρει σχετική  ανακοίνωση, στο πλαίσιο στοχευόμενων δράσεων και  ελέγχων από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) του Υπουργείου Υγείας, την 31η Μαίου και την 1η Ιουνίου,  πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, έλεγχοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και σε φαρμακεία μεγάλων νοσοκομείων.

Οι έλεγχοι, οι οποίοι θα συνεχιστούν, αφορούσαν όλο το σύστημα διακίνησης και διαχείρισης των φαρμάκων υψηλού κόστους, και τα αποτελέσματα αξιολογούνται από τους επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι οι αιφνιδιαστικοί αυτοί έλεγχοι δεν είναι τυχαίοι και πιθανώς να σχετίζονται με πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Δείτε επίσης