To υπουργείο Υγείας απαντά στις καταγγελίες για το ΕΚΑΒ

ekav 6Με αφορμή επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα από πρώην μέλος του ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), που καταγγέλλει μια σειρά από ζητήματα, σχετικά με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), τα οποία έχουν ήδη απαντηθεί σύμφωνα με υπουργείο Υγείας, το τελευταίο προέβη σε ανακοίνωση.

To υπουργείο Υγεία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο καταγγέλλων γνωρίζει πολύ καλά ότι με πολύ μεγάλες προσπάθειες από πλευράς της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, έγινε η προμήθεια των 90 (και όχι 98) Ασθενοφόρων, το φθινόπωρο του 2015, για τις 8 από τις 13 Περιφέρειες. Επιπλέον, ας μπει στον κόπο να πληροφορήσει τον κόσμο γιατί δεν έγινε η συνένωση των δύο διαγωνισμών για τα Ασθενοφόρα, προκειμένου να γίνει υπό διακομματική επιτροπή, πράγμα που θεωρούμε ότι αφ’ ενός μεν θα απέτρεπε τα διάφορα «παιχνίδια» και αφ’ ετέρου η Προμήθεια των Ασθενοφόρων θα ήταν πολύ μεγαλύτερη (186+114), με αποτέλεσμα επί της ουσίας να κλείσει για την Ελλάδα το θέμα προμήθειας Ασθενοφόρων για τα επόμενα έτη».

Επίσης η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Συνεργείου Οχημάτων του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, κανένα από τα υπό επισκευή Ασθενοφόρα δεν έχει διανύσει 1.000.000 χλμ., εκτός κι αν περιλαμβάνονται αυτά τα οποία προορίζονται για τον ΟΔΔΥ. Τα υπό επισκευή Ασθενοφόρα έχουν διανύσει κατά μέσο όρο 461.690 χλμ.

Όσο για τον αριθμό των επιχειρούντων, στην Αθήνα, Ασθενοφόρων, το υπουργείο υπογραμμίζει ότι «με σκληρές προσπάθειες εργαζομένων και Διοίκησης, ο μέσος όρος τους ήδη υπερβαίνει τα 63 κατά μήνα, ενώ συνυπολογίζοντας τα Ασθενοφόρα των διακομιδών, ξεπερνούμε τα 72, με αυξητικές τάσεις».

«Σε ότι αφορά τα ελικόπτερα», τονίζει στη συνέχεια το υπουργείο, «διαπιστώνεται έλλειψη πληροφόρησης, αλλά και κακόβουλη πρόθεση. Δεδομένου ότι το πρώτο από τα τρία εναπομείναντα ελικόπτερα καθηλώθηκε το 2008, το δεύτερο το 2012 και το τρίτο μόλις τον Σεπτέμβρη του 2015, μάλλον είναι όψιμο το ενδιαφέρον του (καταγγέλλοντος) επί σειρά ετών στο παρελθόν μέλους του ΔΣ».

Δείτε επίσης