ΑΧΕΠΑ: Διαπιστώθηκαν δωρεές ασθενών για καλύτερη θέση στη λίστα αναμονής

axepaΣύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μετέβησαν σήμερα το πρωί κλιμάκιο επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ καθώς και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Στρατής Πλωμαρίτης με το νέο διοικητή του νοσοκομείου, Αναστάσιο Σπανό προκειμένου να διερευνήσουν τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ασθενείς που επρόκειτο να υποβληθούν σε επέμβαση, πλήρωναν τα χειρουργικά υλικά με μορφή δωρεών προς το νοσοκομείο, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο καλύτερη θέση στη λίστα αναμονής του χειρουργείου.

«Οι ασθενείς ή οι συγγενείς τους με διάφορους τρόπους, άγνωστους σε μας, κάνουν δωρεά χειρουργικών υλικών μέσα στο νοσοκομείο με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για άμεση επέμβαση στους ίδιους. Τα χρήματα είναι ενδεικτικά και κατά μέσο όρο γύρω στα 500 ευρώ, υπάρχουν όμως και υλικά όπως είναι απινιδωτές που το κόστος τους φτάνει στα 3.000. Δεν γνωρίζουμε αν παρέκαμπταν τη σειρά άλλων ασθενών. Αυτό που γίνεται σήμερα είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να πάψουν οι διευθυντές των κλινικών να ετοιμάζουν τις λίστες των χειρουργείων και η λίστα των χειρουργείων να γίνεται από τη Διοίκηση του νοσοκομείου, ώστε να πάψουν πλέον ασθενείς να μπαίνουν από την πίσω πόρτα», επισήμανε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος τους Σωματείου Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός.

Διαπίστωση δωρεών

Μετά από συναντήσεις με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, διαπιστώθηκε ότι πράγματι έχουν εγκριθεί δωρεές υλικών με ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ στο οποίο συμμετέχει και εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Τις επόμενες μέρες θα διερευνηθεί κατά πόσο αυτές οι δωρεές είχαν ονομαστικό αποδέκτη, ποιες κλινικές εμπλέκονται και σε τι βάθος χρόνου. Επίσης σημειώνεται ότι στις τρεις συναντήσεις που είχε πραγματοποιήσει το προηγούμενο διάστημα ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ με το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου, δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά για τις παραπάνω καταγγελίες οι οποίες κοινοποιήθηκαν στην ΥΠΕ και στο Υπουργείο μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και την αναφορά στον Εισαγγελέα.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης