2ο Συμπόσιο για την ελάχιστα επεμβατική εξωσωματική τεχνολογία στις 9-11 Ιουνίου

symposioΠαγκόσμιο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το 2ο Διεθνές Συμπόσιο για την Ελάχιστα Επεμβατική Εξωσωματική Τεχνολογία (MiECT), το οποίο  θα διεξαχθεί από 9 έως 11 Ιουνίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το Συμπόσιο διοργανώνεται από τη Διεθνή Εταιρεία Ελάχιστα Επεμβατικών Εξωσωματικών Τεχνολογιών (MiECTiS), Πρόεδρος της οποίας είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιοχειρουργικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διευθυντής της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, κ. Κυριάκος Αναστασιάδης.

Η Ελάχιστα Επεμβατική Εξωσωματική Τεχνολογία, που αναπτύσσεται ραγδαία, αποτελεί το παρόν και μέλλον στις εγχειρήσεις ανοιχτής καρδιάς, καθώς διασφαλίζει τα καλύτερα εγχειρητικά αποτελέσματα, μέσω της σημαντικής μείωσης των επιπλοκών από τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις.

Με σκοπό να τονίσει και να διαδώσει την τελευταία τεχνολογία και τη διεπιστημονική συνεργασία στο συγκεκριμένο τομέα, το ιδιαιτέρως υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα προκαλεί το ενδιαφέρον πολλών ειδικοτήτων.

Διάσημοι καρδιοχειρουργοί, αναισθησιολόγοι, ειδικοί της εξωσωματικής κυκλοφορίας και εξειδικευμένοι επιστήμονες της τεχνολογίας από όλα τα μέρη του κόσμου θα δημιουργήσουν ένα διεθνές φόρουμ για την ανταλλαγή επιστημονικών παρατηρήσεων, κλινικών αποτελεσμάτων και ιδεών, έχοντας ως απώτερο στόχο την περαιτέρω πρόοδο της τεχνολογίας αυτής ως προς την κλινική εφαρμογή της και την έρευνα.

Η Αθήνα επιλέχτηκε να διοργανωθεί το Συμπόσιο, ώστε να τονιστεί ότι αποτελεί το λίκνο του σύγχρονου πολιτισμού, της τέχνης και της τεχνολογίας, και να προσφέρει στους καλεσμένους ένα εντυπωσιακό συνδυασμό και εικόνες της αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας με τα μοναδικά της αξιοθέατα.

Δείτε επίσης