Ανδρέας Ξανθός: Έλλειμμα εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου

xanthos1Στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης για τη μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, κ. Κώστας Μπαργιώτας, στηλίτευσε τη μη εφαρμογή του νόμου. Συγκεκριμένα, είπε ότι υπάρχει πλήρης ατιμωρησία και το κάπνισμα δυστυχώς επιτρέπεται παντού, ακόμα και στη Βουλή.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ξανθός, αφού παραδέχτηκε ότι υπάρχει έλλειμμα εφαρμογής του νόμου, τόνισε ότι οι προτεραιότητες της διαχείρισης ενός συστήματος υγείας σε οριακή λειτουργία όλο το προηγούμενο διάστημα δεν επέτρεψε ενδεχομένως να διατεθεί ο απαραίτητος χρόνος για τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα συζητηθεί άμεσα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων η ιδέα ενός εθνικού σχεδίου για τη διακοπή του καπνίσματος και την αντιμετώπιση των τεράστιων και αποδεδειγμένων παρενεργειών του.

Η ΕΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΕ Στέφανος Φούσας και ο Αντιπρόεδρος Κων/νος Τσιούφης ανέλυσαν στον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μη εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων και Εγκυκλίων που έχουν εκδοθεί κατά καιρούς για το συγκεκριμένο θέμα.

Αίτημα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελεί η εφαρμογή του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, αλλά και μια εθνική πολιτική πρόληψης υγείας, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά σε βάθος χρόνου η συνήθεια του καπνίσματος στους Έλληνες και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.

Δείτε επίσης