AbbVie: Νέες παγκόσμιες συνεργασίες

AbbVieΣτον τομέα της Ογκολογίας Σε στρατηγική συνεργασία με τις εταιρείες CytomX Therapeutics και argenx, ανακοίνωσε ότι προχωρά η βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie, στο πλαίσιο της συνεχούς επένδυσής της σε νέες τεχνολογίες και προσεγγίσεις, που ανοίγουν νέους ορίζοντες στον τομέα της Ογκολογίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η CytomX και η AbbVie θα αναπτύξουν από κοινού ένα σύζευγμα φαρμάκου Probody εναντίον του CD71, ενώ η CytomX θα είναι υπεύθυνη για την προκλινική και την πρώιμη κλινική ανάπτυξή του.

Η AbbVie θα ηγηθεί της περαιτέρω ανάπτυξης και διάθεσης στην αγορά, ενώ θα αποκτήσει τα αποκλειστικά παγκόσμια δικαιώματα ανάπτυξης και διάθεσης στην αγορά δύο επιπλέον συζευγμάτων φαρμάκου – αντισώματος Probody εναντίον διαφορετικών στόχων, οι οποίοι δεν κοινοποιήθηκαν.

«Θεωρούμε ότι η πλατφόρμα Probody μάς δίνει μια διαφοροποιημένη ευκαιρία για να αξιοποιήσουμε το δυνατό μας σημείο, τα συζεύγματα αντισώματος- φαρμάκου», δήλωσε ο Steve Davidsen, Ph.D., Vice President, Oncology Drug Discovery της AbbVie.

Η συνεργασία της AbbVie με την argenx, μια βιοφαρμακευτική εταιρεία κλινικής έρευνας που είναι προσανατολισμένη στη δημιουργία και στην ανάπτυξη διαφοροποιημένων θεραπευτικών αντισωμάτων για τη θεραπεία του καρκίνου και σοβαρών αυτοάνοσων νοσημάτων, έχει σκοπό την ανάπτυξη και τη διάθεση στην αγορά του ARGX-115. Το ARGX-115 είναι ένα πρόγραμμα ανθρωπίνων αντισωμάτων προκλινικής φάσης που στοχεύει στον νέο ανοσο-ογκολογικό στόχο GARP, μια πρωτεΐνη που θεωρείται ότι συμμετέχει στην ανοσοκατασταλτική δράση των Τ λεμφοκυττάρων.

«Η δυνατότητα τροποποίησης του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να καταπολεμά τα καρκινικά κύτταρα είναι μια από τις πιο ελπιδοφόρες επιστημονικές εξελίξεις της τελευταίας δεκαετίας», δήλωσε ο Anil Singhal, Vice President, Early Oncology Development της AbbVie.

Δείτε επίσης