Ερρίκος Ντυνάν: Ενημερωτική εκστρατεία για ψωρίαση και κνίδωση

Skin-to-live-inTo νοσοκομείο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ συνεχίζει από τις 22 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου 2016 την ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας – Skin to live in», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και ενισχύεται από του Σωματείο Ασθενών με Ψωρίαση «Καλυψώ».

Η ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 200.000 περίπου Έλληνες, ενώ η χρόνια αυθόρμητη κνίδωση αγγίζει έως και το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 100.000 ασθενών στην Ελλάδα. Ο αντίκτυπος των σοβαρών δερματικών νοσημάτων δεν περιορίζεται στα σωματικά συμπτώματα, αλλά μπορεί να έχει και μεγάλες επιπτώσεις στα συναισθήματα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς με σοβαρά δερματικά νοσήματα να «κρύβουν» το πρόβλημα τους και να απομονώνονται κοινωνικά και ψυχολογικά.

Κεντρικός πυλώνας της εκστρατείας «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» αποτελεί η έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο και από τις 22/6 έως τις 7/7 θα στεγαστεί στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center (Μεσογείων 107).

Γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου φωτογραφήθηκαν σε απλές, καθημερινές στιγμές, μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση, μπροστά στον φακό της καταξιωμένης φωτογράφου Ρούλας Ρέβη. Σκοπός της έκθεσης φωτογραφίας είναι η αποστιγματοποίηση των σοβαρών παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για νοσήματα μη μεταδοτικά που όμως λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης, μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 (ώρα 10.00 – 13.00) θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑN ενημερωτική ημερίδα με την συμμετοχή δερματολόγων, καρδιολόγων, ρευματολόγων και άλλων ειδικευμένων ιατρών, οι οποίοι -μαζί με κεντρικούς συντελεστές της έκθεσης- θα προσεγγίσουν κάθε πτυχή της πάθησης.

Η έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της εκστρατείας www.skintolivein.gr.

Δείτε επίσης