FreeStyle Libre της Abbott: Μέτρηση γλυκόζης με τεχνολογία FLASH

abbott flash 6Η νέα επαναστατική τεχνολογία ελέγχου της γλυκόζης με χρήση αισθητήρα για ανθρώπους με διαβήτη, είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου η Abbott.

Όπως αναφέρθηκε, το σύστημα FreeStyle® Libre της Abbott, αποτελείται από έναν διακριτικό αισθητήρα -περίπου στο μέγεθος ενός νομίσματος των 2 ευρώ- ο οποίος προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα και μετρά τη γλυκόζη στο διάμεσο υγρό ανά λεπτό, μέσω ενός μικρού (5 mm μήκους, 0.4 mm πλάτους) ινιδίου που εισάγεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και διατηρείται σταθερό με ένα μικρό αυτοκόλλητο επίθεμα.

Με μια απλή σάρωση της συσκευής ανάγνωσης πάνω από τον αισθητήρα λαμβάνεται ανώδυνα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο μια ένδειξη γλυκόζης.

Η σάρωση μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και πάνω από τα ρούχα, διασφαλίζοντας διακριτική και άνετη λήψη δεδομένων γλυκόζης. Κάθε σάρωση εμφανίζει την τρέχουσα ένδειξη της γλυκόζης, ένα ιστορικό 8 ωρών και ένα βέλος τάσης που δείχνει την κατεύθυνση μεταβολής της γλυκόζης. Η συσκευή ανάγνωσης αποθηκεύει δεδομένα γλυκόζης έως και 90 ημερών, παρέχοντας μια καταγραφή του ιστορικού των δεδομένων γλυκόζης.

Στα οφέλη τόσο για τους επαγγελματίες υγείας, όσο και για τα άτομα με διαβήτη, από τη χρήση του νέου προϊόντος, αναφέρθηκε ο Παθολόγος –Διαβητολόγος Ιωάννης Ντουμπής, τονίζοντας ότι η ακριβής και ανώδυνη μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο εποικοδομητική μεταξύ τους συζήτηση αναφορικά με τη θεραπεία και κάθε αναγκαία τροποποίησή της.

Δείτε επίσης