Δραματικές ελλείψεις προσωπικού στον Νοσοκομείο Βόλου

nosokomeio volouΜετά από επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο», ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου, δήλωσε ότι η ένταση των προβλημάτων στο νοσοκομείο – και κυρίως η δραματική έλλειψη προσωπικού – έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο.

Σήμερα στο «Αχιλλοπούλειο» υπηρετούν 73 ειδικευμένοι γιατροί κλάδου ΕΣΥ, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 150. Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό, όπου οι κενές οργανικές θέσεις είναι πάνω από 200.

Οι βάρδιες με 1-2 νοσηλευτές ανά 20-40 ασθενείς είναι η καθημερινή πραγματικότητα σε όλα τα τμήματα, ενώ λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού λειτουργούν μόνο 5 χειρουργικές αίθουσες, με αποτέλεσμα η αναμονή στα τακτικά χειρουργικά περιστατικά να φτάνει τους 2 ως 3 μήνες.

Όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή, είναι συχνές οι ελλείψεις σε αντιδραστήρια για σημαντικές εργαστηριακές εξετάσεις ενώ δεν γίνεται συντήρηση και επισκευή σε κρίσιμο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

«Συνοπτικά», όπως τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Παπανικολάου, «γίνεται επείγουσα έκκληση στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και συνολικά στους αρμόδιους της πολιτείας για επείγοντα μέτρα ΣΩΤΗΡΙΑΣ του νοσοκομείου με βασικό την άμεσή του ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό. Το νοσοκομείο Βόλου καλύπτει μια ευρεία περιοχή (Μαγνησία μαζί με Βόρειες Σποράδες) με πολύ μεγάλο πληθυσμό τόσο αστικό όσο και αγροτικό, με μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, με χιλιάδες τουρίστες χειμώνα καλοκαίρι στο Πήλιο, στις παραλιακές περιοχές».

Δείτε επίσης