Σε επίσχεση προχωρούν από 1 Ιουλίου οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

giatroiΣε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από 1 Ιουλίου 2016 οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, ζητώντας τα δεδουλευμένα του Φεβρουαρίου αλλά και τις πληρωμές που εκκρεμούν για τον Ιανουάριο.

Σε ανακοίνωσή τους, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ καλούν την ηγεσία του οργανισμού να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και όσοι γιατροί πληρωθούν και δεν συμμετέχουν στην επίσχεση, να το δηλώσουν εγγράφως στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, 530 κλινικοί γιατροί παραμένουν απλήρωτοι για τον Ιανουάριο του 2016, ενώ και ο Φεβρουάριος καθίσταται ληξιπρόθεσμος στις 28 του μήνα.

Επίσης, οι κλινικοεργαστηριακοί και όλοι οι εργαστηριακοί ιατροί είναι απλήρωτοι για όλο
το 2016, αναμένοντας να εισπράξουν αξιοσημείωτο κούρεμα των αμοιβών τους,
λόγω rebate και clawback.

Παράλληλα, διαμαρτύρονται για τον τρόπο που γίνεται ο έλεγχος των παραστατικών που καταθέτουν στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εξοφληθούν.

Η ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζητά τον ουσιαστικό και τυπικό έλεγχο, εδώ και χρόνια οπότε και εκκρεμεί ο έλεγχος και η εκκαθάριση του οφειλομένου 10% από το 2012. Ο δε έλεγχος του 2013 που έχει εκκαθαρισθεί από τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες, παραμένει απλήρωτος.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί και το τελικό κείμενο για τη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας, καθώς οι ισχύουσες συμβάσεις των συμβεβλημένων γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ παρατάθηκαν με απόφαση ΔΣ του Οργανισμού μέχρι 31/10/2016, χωρίς επικύρωση με υπουργική απόφαση.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης