Ascensia Diabetes Care: Ανανέωση συνεργασίας με την Medtronic

Έξι μήνες λειτουργίας κλείνει η Ascensia Diabetes Care ως αυτόνομη εταιρεία στην Ελλάδα, μετά την εξαγορά του τμήματος διαβήτη της Bayer από την Panasonic Healthcare Holdings τις αρχές του 2016.

ascensia-medtronic6Πιο συγκεκριμένα, από τις 5 Ιανουαρίου του 2016, η Ascensia Diabetes Care λειτουργεί ως μία αυτόνομη εταιρεία που συνεχίζει να παρέχει υψηλής ποιότητας, προϊόντα και λύσεις, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη και των επιστημόνων του κλάδου. Αυτά περιλαμβάνουν την οικογένεια συστημάτων παρακολούθησης σακχάρου αίματος και αναλώσιμων μέτρησης CONTOUR ΝΕΧΤ, που συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία με την φιλική προς τον χρήστη λειτουργικότητα.

Σε σχετική εκδήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής κ. Κωνσταντίνος Νάτσης: «Οι πρώτοι μήνες ως Ascensia Diabetes Care ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένοι, καθώς διατηρήσαμε την απρόσκοπτη διάθεση των προϊόντων της εταιρείας μας στο σύνολο της αγοράς. Παράλληλα, συνεχίσαμε να έχουμε δυναμική παρουσία με σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε συνεργασία με Επιστημονικές Εταιρείες, Φαρμακευτικούς Συλλόγους  και ιδιαίτερα με Συλλόγους Ασθενών. Εργαζόμαστε σκληρά να καθιερώσουμε τη νέα μας εταιρεία και να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητά μας ανάμεσα στην κοινότητα των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα».

Ο κ. Νάτσης πρόσθεσε: «Η Ascensia γεννήθηκε μέσα από μία μακρά παράδοση στον τομέα του σακχαρώδη διαβήτη. Με την αφοσίωσή μας στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και τη συνεχή παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και λύσεων, είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία που έχουμε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τη συγκεκριμένη κοινότητα ως μία αυτόνομη εταιρεία».

Το σύνολο των εργαζομένων στην Ελλάδα αποσχίστηκαν από την Bayer και τώρα εργάζονται στα νέα γραφεία Διοίκησης της Ascensia Diabetes Care Ελλάς Α.Ε. στην Γλυφάδα.

Στην ίδια εκδήλωση, η εταιρεία ανακοίνωσε και την ανανέωση της παγκόσμιας συνεργασίας της με την Medtronic, που αφορά στην ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων λύσεων για τη διαχείριση του διαβήτη από τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη σε όλο τον κόσμο. Ως μέρος της συμφωνίας, η Ascensia Diabetes Care θα συνεχίσει να αναπτύσσει από κοινού και να προμηθεύει τους μετρητές παρακολούθησης σακχάρου αίματος CONTOUR NEXT LINK, οι οποίοι είναι συμβατοί και επικοινωνούν ασύρματα με τις αντλίες ινσουλίνης και τα συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM) της Medtronic. Η νέα συνεργασία θα έχει πενταετή διάρκεια, ενώ έχει προηγηθεί η οκτάχρονη επιτυχημένη παγκόσμια συνεργασία των δύο εταιρειών.

Σχετικά με την Ascensia Diabetes Care

Ascensia Diabetes CareΗ Ascensia Diabetes Care είναι μία παγκόσμια εταιρεία, αφοσιωμένη στα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και στο να τους βοηθάει να αποκτήσουν οι ίδιοι τον έλεγχο της ζωής τους.

Τα ευρέως γνωστά και παγκόσμιας φήμης συστήματα παρακολούθησης σακχάρου αίματος CONTOUR®, συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία με την φιλική για τον χρήστη λειτουργικότητα που βοηθά τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη να διαχειριστούν την κατάστασή τους.

Η Ascensia Diabetes Care ιδρύθηκε το 2016 από την πώληση της Bayer Diabetes Care στην Panasonic Healthcare Holdings., Co. Ltd. Τα προϊόντα της Ascensia Diabetes Care διατίθενται σε περισσότερες από 125 χώρες. Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης σε όλες τις χώρες, η Ascensia Diabetes Care θα απασχολεί περισσότερους από 1.400 εργαζόμενους και θα λειτουργεί σε 38 χώρες.

Δείτε επίσης