A. Ξανθός προς διοικητές νοσοκομείων: Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους νέους διοικητές των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας απηύθυνε χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ζητώντας τους να δεσμευτούν για μηδενική ανοχή και συγκάλυψη σε φαινόμενα διαφθοράς στον χώρο της Υγείας.

xanthos andreasΗ συνάντηση έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ). Ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία θα στηρίξει ενεργά τους νέους διοικητές για την εδραίωση ενός άλλου κοινωνικού ήθους στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι παρά το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η καθολική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών και η ενίσχυση με πόρους και προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία, δεν είναι ακόμα αισθητή η βελτίωση της καθημερινότητας του συστήματος υγείας, κάτι το οποίο θα πρέπει σύντομα να αλλάξει.

Όσον αφορά τις υποχρεώσεις των διοικητών, το υπουργείο Υγείας μίλησε για αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τονίζοντας ότι μέχρι τον Αύγουστο θα πρέπει να έχουν δοθεί 605 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του 2016 θα πρέπει να έχουν δοθεί 1.121.000.000 ευρώ.

Δείτε επίσης