ΠΙΣ: Οικονομικά κίνητρα σε υγειονομικούς που θα εργαστούν στο Καστελόριζο

kastelorizo 6Την παροχή οικονομικών κινήτρων στον γιατρό – Επιμελητή Β’ Γενικής Ιατρικής – και στον νοσηλευτή που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να εργαστούν στο Καστελόριζο, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Ειδικότερα, τα οικονομικά κίνητρα ανέρχονται σε 450 ευρώ για τον γιατρό και σε 200 ευρώ για τον νοσηλευτή, μηνιαίως, επιπλέον του μισθού και των άλλων οικονομικών κινήτρων που παρέχονται από το κράτος.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει στην έγκαιρη αποπληρωμή των παρόχων υγείας και από το υπουργείο Υγείας να στηρίξει με κάθε τρόπο την νοσοκομειακή περίθαλψη, η οποία παρουσιάζει «τρομερές ελλείψεις και αδυναμίες» με αποτέλεσμα την δημιουργία προβλημάτων στην περίθαλψη των πολιτών.

Το ΔΣ του ΠΙΣ ασχολήθηκε επίσης με την «καθυστέρηση έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την ταυτόχρονη υπηρεσία στρατεύσιμων γιατρών σε αγροτικά ιατρεία, άγονων, νησιωτικών και δυσπρόσιτων περιοχών, καθώς αναμένεται ο καθορισμός των αναγκών από το υπουργείο Υγείας».

Επιπλέον , το ΔΣ συζήτησε την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με τον Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ, για την δημοσιοποίηση των ονομάτων των γιατρών που έχουν λάβει χορηγία ή αμοιβή για συνέδρια και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση της Αρχής, σύμφωνα με την οποία μόνο τα στοιχεία των γιατρών που αφορούν σε προωθητικά συνέδρια, θα ανακοινώνονται από τις χορηγούς φαρμακευτικές εταιρίες και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η απόφαση « εξασφαλίζει την διαύγεια και τη διαφάνεια, παράλληλα προστατεύει τους γιατρούς από την άκρατη δημοσιοποίηση στοιχείων όσων συμμετέχουν σε επιστημονικά συνέδρια, ενώ περιορίζεται στα προωθητικά μόνο συνέδρια», αναφέρει ο ΠΙΣ.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Δείτε επίσης