Υπουργείο Υγείας: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για επιδημία ελονοσίας

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για επιδημία ελονοσίας, διαβεβαιώνει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, σε συνέντευξή του και επισημαίνει ότι «η διασπορά αναίτιας ανησυχίας και η δυσφήμηση της διεθνούς εικόνας της χώρας είναι ανεύθυνη ενέργεια».

Ο κ. Μπασκόζος τονίζει στη συνέντευξή του ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα αποδεδειγμένο κρούσμα, που να έχει μεταδοθεί από πρόσφυγα και μετανάστη αυτή τη στιγμή», προσθέτοντας ότι η πολιτεία λαμβάνει μέτρα, παρακολουθεί την κατάσταση και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν δεν υφίσταται κανένας λόγος αυξημένης ανησυχίας. Aναφερόμενος σε περιστατικά ελονοσίας εγχώριας μετάδοσης, ο κ. Μπασκόζος ανέφερε ότι υπάρχουν δύο στη νότια Ελλάδα και δύο στη βόρεια Ελλάδα, σε σύνολο 65 κρουσμάτων μέχρι στιγμής, τα οποία είναι κρούσματα που προϋπήρχαν όταν οι άνθρωποι αυτοί ήρθαν στη χώρα μας και δεν έχουν καμία σχέση με μετάδοση εντός της χώρας και με απειλές επιδημίας κλπ .

Αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο ΜΕΡΟΠΗ, το οποίο προβλέπει τον μηδενισμό των κρουσμάτων. Τόνισε ότι η διασπορά αναίτιας ανησυχίας και η δυσφήμηση της διεθνούς εικόνας της χώρας είναι ανεύθυνη ενέργεια και καλεί όσους το κάνουν να σκεφτούν τι ακριβώς κάνουν.

Τέλος, απαντώντας στο αίτημα του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη για άμεση παραίτησή του, ο Γ. Μπασκόζος τόνισε: «Εγώ είμαι ορισμένος από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας. Όσο έχω την εμπιστοσύνη τους θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου. Γιατί το σημαντικό είναι να κάνω τη δουλειά μου και δεν την κάνω μόνος μου βέβαια, την κάνω με όλη την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και με όλους τους συνεργάτες τους θεσμικούς».

 

Δείτε επίσης