ΕΟΠΥΥ: Διευκρινίσεις για τη συμμετοχή των ανασφάλιστων στα ψυχιατρικά φάρμακα

eopyy1Ο ΕΟΠΥΥ, με ανακοίνωσή του, δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την φαρμακευτική περίθαλψη των απόρων και ανασφάλιστων, όσον αφορά ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων, όπως τα ψυχιατρικά και νευρολογικά φάρμακα.

Ειδικότερα, διευκρινίσεις παρέχονται για κατηγορίες δικαιούχων του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016, συμφωνα με τα παρακάτω: Οι δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016 για τους οποίους ισχύει η παροχή της μηδενικής συμμετοχής στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής (πρώην κάτοχοι βιβλιαρίου Οικονομικά Αδύναμου ή Ανασφάλιστου, Ανασφάλιστοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων) θα προμηθεύονται τα νευρολογικά και ψυχιατρικά φάρμακα τους από φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016 θα προμηθεύονται τα συγκεκριμένα φάρμακα και από τα ιδιωτικά φαρμακεία. Η προμήθεια των φαρμάκων υψηλού κόστους θα γίνεται για τους ανασφάλιστους με τον ίδιο τρόπο όπως για τους ασφαλισμένους, σύμφωνα με το άρθρο 33 του νόμου 4368/2016, δηλαδή από τα νοσοκομεία

Δείτε επίσης