Novartis: «Άκου το Σώμα Σου» στα φαρμακεία

akouΗ Novartis Hellas, στα πλαίσια της εκστρατείας ενημέρωσης κοινού «Άκου το Σώμα Σου», ανακοινώνει την έναρξη υπηρεσιών υγείας που αφορούν ασθενείς που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 (ΣΔΤ2)με τη σημαντική υποστήριξη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ)και του Πιστοποιημένου Δικτύου Διαγνωστικών Ιατρείων iatrica, μέλη του Συνεταιρισμού Εργαστηριακών Ιατρών MEDISYN.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μέχρι το τέλος της χρονιάς σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί που θα ολοκληρώνουν την εκπαίδευση τους μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια, θα μπορούν να ενημερώνουν πελάτες των φαρμακείων τους που πάσχουν από ΣΔΤ2 και ταυτόχρονα να τους προτρέπουν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις μέτρησης γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε διαγνωστικά εργαστήρια που υποστηρίζουν την εκστρατεία και στη συνέχεια να επισκεφθούν ειδικούς ιατρούς, οι οποίοι θα τους παρέχουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κ. Λουράντος, δήλωσε μεταξύ άλλων «οι φαρμακοποιοί στηρίζουν οποιαδήποτε δράση βοηθά στην σωστή ενημέρωση των ασθενών και την πρόληψη που αποδεδειγμένα συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενειών, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΠΦΣ και Πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Ι. Μακρυγιάννης, ανέφερε ότι η πρωτοβουλία της διοίκησης της ΕΔΕ και της Medisyn, έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης των φαρμακοποιών όλης της Ελλάδος, μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια που πραγματο

Δείτε επίσης