ΠΟΕΔΗΝ: Χαλασμένοι οι αξονικοί τομογράφοι στο Σισμανόγλειο

sismanogleioΑνακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), δίνει μια εικόνα διάλυσης του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εφημερεύοντα νοσοκομεία δεν διαθέτουν θωρακοχειρουργό ιατρό, παρότι εφημερεύουν για τραύματα ή άλλες ειδικότητες ειδικευμένων Ιατρών και εξαιτίας αυτού οι ασθενείς διακομίζονται με κίνδυνο τη ζωή τους.

Εφημερίες χωρίς ογκολόγους ιατρούς και ιατρικά μηχανήματα δεν λειτουργούν ή δεν υπάρχουν. Λόγω παλαιότητας είναι χαλασμένα αρκετό καιρό. Ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας. Οι ασθενείς διακομίζονται από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο να κάνουν Αξονική Τομογραφία και οι περισσότεροι για να μην υποστούν αυτή την ταλαιπωρία καταφεύγουν στον Ιδιωτικό Τομέα.

Τελευταίο παράδειγμα το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Υπάρχουν δύο Αξονικοί Τομογράφοι. Ο καινούργιος είναι εκτός λειτουργίας εδώ και ενάμιση (1,5) χρόνο και ο παλαιός είναι εκτός λειτουργίας εδώ και είκοσι (20) ημέρες. Για την επισκευή τους απαιτείται η αγορά λυχνιών οι οποίες η κάθε μία κοστίζει 60.000 ευρώ.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στο Σισμανόγλειο στις εφημερίες ή οι νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται για Αξονική Τομογραφία στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ που διαθέτει έναν παλαιό Αξονικό Τομογράφο (μονοτομικός, πολύ αργός), ο οποίος αναμένεται σύντομα να «τα φτύσει».

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο θέτουν συνεχώς το ζήτημα της λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου που είναι εκτός λειτουργίας για ενάμιση (1,5) χρόνο στους Υπουργούς Υγείας. Αγρόν ηγόρασα για τον «Υπουργό απουσίας» και το «παλικάρι της φακής» αν και κατά τις δηλώσεις τους αυξάνουν την χρηματοδότηση και καλύπτουν τις ανάγκες των Νοσοκομείων.

Το ίδιο πρόβλημα στο Ασκληπιείο Βούλας όπου υπάρχει ένας παλαιός αξονικός και συχνά είναι εκτός λειτουργίας. Νοσοκομείο που εφημερεύει κάθε ημέρα για ορθοπεδικά περιστατικά. Το ίδιο συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Γ.Ν.Α. «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Το ίδιο σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας.

Ασθενείς κουβαλάνε μαζί τους υλικά, γάντια, σύριγγες, προκειμένου να εισαχθούν για Νοσηλεία ή χειρουργείο. Ντροπή. Έφτασαν σε σημείο να αγοράζουν υγειονομικό υλικό μαθητές γυμνασίου από το χαρτζιλίκι τους και να το δωρίζουν σε Νοσοκομεία. Αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να συγκεντρώσουν λίγα ευρώ να αγοράσουν χαρτί υγείας.

 

Δείτε επίσης