Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του οικοτροφείου Ίρις

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ανακλήθηκαν οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας της ΑΜΚΕ «Ίρις» (οικοτροφεία και κέντρο ημέρας) εξαιτίας σοβαρής παραβίασης των όρων αδειοδότησης αλλά και καταδίκης του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα σε 6 χρόνια κάθειρξη.

oikotrofeio irisΗ λειτουργία των παραπάνω μονάδων ανατέθηκε προσωρινά σε άλλους φορείς που λειτουργούν στον ίδιο τομέα ψυχικής υγείας. Την υλοποίηση της απόφασης διεκπεραίωσαν με επάρκεια και επαγγελματισμό τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι εδώ και καιρό οι εργαζόμενοι στο οικοτροφείο Ίρις έχουν καταγγείλει ότι εκτός από τις οικονομικές και διαχειριστικές ατασθαλίες, δεν υπάρχουν γιατροί, παρότι κάτι τέτοιο προβλέπεται από τη σύμβαση έργου, με συνέπεια οι τρόφιμοι ασθενείς, όχι μόνο να μην εξετάζονται επισταμένως, αλλά και να καθυστερεί η διακομιδή τους σε κάποιο νοσοκομείο.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα το Υπουργείο θα προχωρήσει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την οριστική ανάθεση της λειτουργίας των μονάδων αυτών.

Διευκρινίζεται ότι η ανάκληση των αδειών ίδρυσης και λειτουργίας του  φορέα δεν θα έχει απολύτως καμία επίπτωση στους ασθενείς και τους εργαζόμενους.

Το Υπουργείο μελετάει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο χρηματοδότησης και ελέγχου των μη κερδοσκοπικών φορέων της ψυχικής υγείας, προκειμένου να παταχθούν στην πηγή τους φαινόμενα κακοδιαχείρισης, σπατάλης και διαφθοράς.

Δείτε επίσης